Přeskočit na hlavní obsah

Dítě plné streptokoků, 4 roky

Kdo: kluk, věk 4 roky
Kdy: únor 2016
Co: nemocnost každých 14 dní, lékaři neustále nasazovali ATB, kortikoidy, diazepam
Stav: vyřešeno za 3 měsíce, které byly pro obě strany velmi, ale opravdu velmi náročné!

Tento případ začal už v roce 2013, kdy mě kontaktovala paní M.T. z Nymburka s tím, že její dvouleté dítě má neustále nudle a je nemocné. Vyslechla jsem si, jak to řeší a dala jí postup, kterým to lze vyřešit. Bohužel mě neposlechla a vesele dál srážela teploty Nurofenem. Uběhly tři roky a opět se ozvala. Tentokrát s pláčem a plná zoufalství. Co se stalo?

Maminka při každé nemoci poslechla lékaře a došlo k narušení přirozeného vývoje imunity natolik, že se mu bakterie vesele pomnožily a organismus ani nedostal šanci si to vyřešit horečkou. Pokaždé, když se o to snažil, dostal ťafku. Takže naskočila opakovaně antibiotika. Nikdo z lékařů neřešil rezistenci na ATB. Nikdo neřešil vymletou střevní mikroflóru a oslabené střevo. Prostě jen neustále dokola předepisovali jedny antibiotika za druhým. Díky tomu se bakterie vesele množily dál a došlo to až na trhání nosních mandlí.

Když ani tohle nezabralo, pokračovalo se v ATB a přidal se nosní spray s kortikoidy. Dítě mělo každý týden zvýšenou teplotu a nechutenství. V tomto stavu mu navíc přidali ještě Diazepam kvůli křečím a nařídili ho podat společně s Nurofenem vždy, když dítě bude mít 37,5. A takto to pokračovalo následující 3 roky. Žádné zlepšení, naopak zhoršení.

Po třech letech nenapadlo lékaře nic jiného, než na základě výtěru, kde se stále vyskytoval streptokok, vyjmout i krční mandle. A zde už i maminka naštěstí pochopila, že tudy cesta opravdu nevede a po 3 letech odmlky mě kontaktovala.

Napravit takto rozházenou imunitu bylo sice velmi náročné, ale vyhráli jsme. Zde je časová osa, jak jsme společnými silami problém s maminkou řešily, co jsme při tom používaly a jak na to reagoval organismus.


16.2.2016 - nemoc a doporučený alternativní postup
Dítě je nemocné, maminka zoufale prosí o pomoc, protože lékař opět předepsal už několikáté antibiotika, které mu už nechtěla dát. Mamince jsem doporučila zároveň vysadit i kortikoidní spray, Nurofen, Diazepam a počkat na teplotu. Dítě pořebovalo tzv. špičku. Zde toplota vyleze na maximum a snaží se doslova "vypálit" všechny bacily, co ho trápí.  Nasadili jsme Pink Grape ve vyšších dávkách (1-1-1) první 4 dny, poté 1-0-1 zbytek balení. Ten nám hubí 800 druhů virů a bakterií a streptokoky kosí dokonale. A k tomu přidali tobolku Powerful Worker, kvůli navrácení správné mikroflory do střev. K tomu jsme přidali Euniké Yellow, které obsahuje českou chlorellu z Třeboně a další, velmi podstatné látky, které dětský organismus potřebuje a které denně spotřebovává. Řasa (chlorella SP) umí zasahovat do nukleových kyselin, dokáže tedy napravovat organismus na úrovni DNA a RNA. Vyhledává toxiny v těle a vše chemické vyhání pryč. Umí také vlézt do buňky, kde je ukryta nějaká bakterie a odtamtud ji také vyžene. Tohle ATB neumí. Neděje se to hned, ale po měsíci již pracuje hezky naplno.
Tyto přípravky jsou vyrobeny na základě českých vědců, jsou přírodní a mají zvýšenou biologickou aktivitu - tzn. tělo je vstřebá celé a tím pádem docílí svých účinků. Zároveň neobsahují žádná chemická pojiva, barviva a jiné přídatné látky, takže nezatěžují játra ani ledviny. Nejde o léky, ale o velmi dobře poskládaný doplněk stravy. Neléčí, ale dává důležité látky organismu, který se díky nim začíná léčit sám. Takže si jde po příčině, nikoliv po následku.

19.2.2016 - nemoc zažehnána, přesto není po všem
Dítě je je v normálním stavu, ale maminku jsem upozornila, že se to ještě vrátí a bude hůř, hlavně ať to nepodcení a nesráží teplotu.

Únor - březen 2016 - období zvratů
Maminka dodržovala, co jsme si řekly a teploty nesrážela. V tomto období dítě užívalo Pink Grape 1-0-1, Powerful Worker 0-0-1 a Yellow 0-1-0. Byla upozorněna na to, že je při horečce nutné především dodávat tekutiny, aby nenastaly febrilní křeče. Bohužel to vydržela jen do té chvíle, než teplota vyskočila na 38,5. Hned podala Nurofen. Takže jsme zase byly na začátku a dítě mělo 4 dny kolem 38. A i když žádné křeče dítě nemělo, opět mi do toho plácla Diazepam. Následky byly hrozné - dítě přestalo jíst a bylo vysílené natolik, že jen leželo. Organismus se i přesto snažil dostat na teplotu takovou, která mu pomůže. Jelikož dítě odmítalo jíst, museli jsme vysadit Pink Grape a Yellow, protože bez vazby na tuky nemá takový účinek a navíc by ho na lačno mohli i dráždit. Za další dva dny mi maminka volala, že byli na pohotovosti, protože teplota vylítla na 39,5 a že tam jim zase napsali onu známou sestavu ATB, Diazepam, Nurofen a ve větších dávkách. Mandle byly v pohodě, přesto udělali výtěr. Tentokrát mě ale konečně poslechla a nic z toho nenasadila a nechala dítě projít tou horečkou.
Druhý den jsem měla další telefonát a světe div se, dítě najednou bylo úplně v jiném stavu. Horečka nebyla, dítě vstalo a po týdnu, kdy nic skoro nejedlo, dostalo hlad. Tak jsme zpět nasadili vše, co jsme potřebovali, aby nám dál pomáhalo napravit následky 3-lété péče u lékařů. Výsledky výtěru prokázaly, že streptokok ani jiné bakterie již přítomny nejsou.

31.3.2016 - potvrzeno, vyřešeno, trhání krčních mandlí zažehnáno
Nadále dítě užívá Pink Grape 1-0-1, Powerful Worker 0-0-1 a Yellow 0-1-0. Dítě chodí bez problémů do školky a maminka posílá děkovný e-mail:

"Chtěla bych Vám nejprve poděkovat za pomoc. Nechala jsem malému vzít krev na ASLO (ukazuje kolonizaci bakterií) - má hodnotu 3, na internetu jsem hledala, že pokud je hodnota do 200, tak je to OK a také krev na protilátky - má imunitu na spodní hranici, ale stále v normě (a to měl imunitu sníženou), před chvílí jsem se to dozvěděla, tak mám z toho ohromnou radost!!! Opravdu Vám ještě jednou moc a moc děkuji!!! Řasu už bereme téměř měsíc a půl, tak už určitě pilně úřaduje :-) ....
S tou snídaní je to u nás těžký, budím ho o dost dříve, aby na ni měl klid, ale prostě jíst moc nechce, ve školce cca za hodinu sní většinou téměř celou svačinu. On je Ondrášek hrozný nervák a jak ví, že někam jde (do školky, na výlet atd.) tak má prostě stažený žaludek a nedá to. Ale přes den jí nádherně, ve školce ho začali ohledně jídla chválit (občas si i přidá :-)) a to byl totální nejedlík, dokonce začíná i přibírat :-), prostě pro mě samé super zprávy, nikdy bych si nepomyslela, že se to takto rychle všechno změní!! Prostě moc a moc díky ještě jednou, "


Duben - červen 2016 - klidové stádium
Fáze, kdy dítěti posilujeme imunitu, vyplavujem z těla zbytky toxinů po těch nesmyslech, co do něj nacpali lékaři, vytváříme prebiotické prostředí a nahrazujeme probiotickou kulturu, než to zase začne fungovat samo. Dítě je v pořádku, přesto ještě nějaké záchvěvy nemoci přišly. Ale maminka nyní ví, že horečka skutečně není nemoc a že zbytečně 3 roky oddalovala to, o co se organismus pokoušel sám. Pořád však streptokok úřaduje v nose, kde byly odstraněny nosní mandle. Nemoc však žádná nepropukla.
Nadále dítě užívá Pink Grape  1-0-0, Powerful Worker 0-0-1 a Yellow 0-1-0.

Červenec - Srpen 2016
Řasa pracuje naplno, imunita hledá a nachází další ložiska problémů. Například náběh na zánět spojivek, který za 3 dny skončil, začínající bolest v krku, která za dva dny zmizela apod. Streptokok v nose ale přesto úřaduje, což způsobuje, že dítě neustále smrká. Nyní je však dítě už 6 měsíců bez antibiotik, kortikoidů a Diazepamu. Funguje normálně, má chuť k jídlu.
Maminka má obavy z 5-letého očkování, které i na naše doporučení s lékařem odložila.
Očkování je velká zátěž na imunitu. I neoslabené děti mají co dělat, aby se s tím srovnaly. Povinná očkování bude muset mít, ale bude třeba eliminovat následky a vedlejší účinky co nejvíce, aby se tělo brzy srovnalo.

Bohužel na konci prázdnin maminku kontaktovala homeopatka a začala zcela nesmyslně nabízet homeopatickou detoxikaci. Vzhledem k tomu, že dítě užívalo pravidelně českou řasu nebylo potřeba mást organismus. Jelikož nemohu dělat rozhodnutí za rodiče, sdělila jsem pouze rizika, která mohou později nastat a doporučila tedy mnou doporučené produkty již neužívat. Nemohla bych totiž garantovat, co to s organismem dítěte udělá, když by se homeopatika kombinovala. Je potřeba si vždy uvědomovat, v jakém stavu nemocný byl a jak dlouho se s tím pral pomocí klasické léčby. Náprava totiž trvá rok, někdy i více. Stav po půl roce je však skvělý. Doufejme, že to neskončí zase tam, kde to bylo, jen kvůli netrpělivosti rodičů.

3.8.2017 - Maminka se nám po roce ozvala s tím, že homeopatika jí zklamala, naštěstí ale dál podává Euniké Yellow a dítě je v pohodě. Z toho mám radost a doufám, že nenastane zase nějaký zbytečný výkyv.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv