Přeskočit na hlavní obsah

Opakované záněty močového měchýře, žena 58 let - obsahuje veškerou lékařskou dokumentaci !!!

Před rokem se mi ozvala žena, pracující na vysokém postu, kterou několik let trápily záněty močového měchýře. Vždy léčba probíhala nasazením antibiotik. Zánětů postupně přibývalo, až to vygradovalo natolik, že žena užívala sedmery antibiotika po sobě a nebylo týdne, kdy by neměla problém. Lékaři nakonec konstatovali rezistenci na antibiotika a víc jí již nedokázali pomoci. Bohužel v takto zuboženém stavu je náprava na delší dobu. Přesto jsme jí s kolegyní pomohly téměř okamžitě. Následky lékařské péče však budeme likvidovat ještě dlouho.


19.8.2015 - Informace od laborantky na zaslané lékařské materiály

Krevní testy jsou jen základní, nicméně to je v pořádku, hodnoty v normálu.
Co se týče moči, tam už jsou prokázány vysoké hodnoty bílých krvinek, které sice ukazují na zánět, ale jsou především způsobeny bakterií, která toto způsobuje a dělá celý ten problém.

Zároveň ale v moči jiné vyšší hodnoty nejsou, což znamená, že zánět není akutní, ale dostal se do chronického stadia. Naopak hustota moči je nízká, což značí zhoršenou koncentrační schopnost ledvin a nebo, k tomu se přikláním spíše i když oboje současně se nevylučuje, jsou příčinou vedlejší účinky léků a v případě ATB je to více než pravděpodobné. Stačí využívat 10 tablet a neštěstí je na světě. A jelikož putují krevním řečištěm a zůstávají v něm dost dlouhou dobu, je to veliká zátěž právě na ledviny, které krev filtrují a ATB v ní obsažené do sebe vlastně vcucávají a tím se poškozují. A pokud by se opakovaně prokázala nízká hustota moči, znamenalo by to veliký problém !!!

A teď tedy k té bakterii, která to vše způsobila... vyskytuje se pouze ve střevě, to znamená, že odsud byla přenesena do močového systému. Nejčastější přenos je špatné utření po stolici, může ji propouštět samo střevo pokud má zeslabenou stěnu. Léčba je na dlouho a bude o to delší o co větší množství ATB bylo užito, protože čím více těchto léků, tím je bakterie odolnější, jelikož na ně nereaguje a je čím dál silnější. Se svojí odolností se dá přirovnat k chlamydiím. Tady byla veliká chyba - za prvé užívání antibiotik a jejich střídání, za další, že se při při prvních příznacích neudělal řádný rozbor, aby byla známa příčina okamžitě.

Takže výsledek celé této rádoby dosavadní léčby je: extra odolná bakterie, zcela zlikvidovaná střevní mikroflora, kterou už se nemusí podařit obnovit, tím zeslabená stěna střeva a živná půda pro špatné bakterie a zároveň riziko propouštění této bakterie, což by znamenalo, že by byla přítomna v moči a způsobovala dál záněty a to i gynekologického rázu, dále přetrvávající potíže, které se mohou vracet.

Na jeden, z počátku obyčejný, zánět močového měchýře je díky chybné léčbě zavařeno na mnohem závažnější a dlouhodobé problémy.

Řešení: Bude hodně dlouhé. Je třeba co nejvíce napravit a obnovit střevní mikroflóru, zbavit se bakterie a to bude trvat podobně dlouho jako již u zmiňovaných chlamydiích, takže budou třeba min. 6 balení Pink Grape, pravidelné testy moči (to i doma v podobě testovacích proužků, které mají rozšířenou stupnici), zvýšit hygienu, tím nechci říct, že je malá, ale je třeba se po každé stolici jít osprchovat, používat jemný intimní gel a pokud není možnost, tak alespoň použít intimní ubrousky. Zvláště pokud je takové horko jako bylo v poslední době je přenos infekce ze střev zvýšený i díky pocení na celém těle. Pouze se sprchovat (nikoli si napouštět vanu), vyhnout se koupání v rybnících, koupalištích, bazénech. Jediné kde by to nebylo až tak na škodu je moře, ale zase nebýt ve vodě příliš dlouho a hned se potom osprchovat. Používat zvlášť ručník na tělo a zvlášť na intimní oblast. Ideálně si vícekrát za den měnit spodní prádlo a pokud to jde, střed kalhotek přežehlit a to dodržovat dokud bude bakterie přítomna v moči.

Bohužel těch zásad a pravidel je hodně, ale je velice důležité je důsledně dodržovat !!!

A na závěr dovětek k testům - byla zjištěna citlivost na určitý druh ATB, ale vzhledem k tomu, že by paní měla absolutně vymazat z paměti slovo antibiotikum, nebudu to dále rozebírat. Protože pokud by si přece jen nějaké ATB vzala i třeba s tím nejlepším úmyslem, že jí to zbaví např. bolesti hned a rychle (doktor ho pochopitelně ochotně předepíše na cokoli, je to přímo zaklínadlo), tak už to nedá dohromady nikdo z nás....velice by si ublížila.

Na konci srpna, nejdéle však na začátku září, by to chtělo nový rozbor moči a krve, abychom viděli jak to dál postupuje a případně se postup upravil.

Klientka začala užívat:
Euniké Silver 1-1-0 + Deparim 1-0-1 - po dobu jednoho měsíce, abychom z ní dostaly následky léků
A zároveň jsme nasadili na následujících 6 měsíců:
Pink Grape 1-1-0 (výborně si poradí s bakteriemi a viry, posílí imunitu)
Powerful worker 1-0-0 (postupně začne budovat funkční střevní mikrofloru, kterou antibiotika vytloukla, působí v roli probiotik, posiluje imunitu)
Euniké Red 1-1-1 (zastává roli prebiotik, opravuje poškozené buňky, regeneruje a díky CGF řeší i další věci)

Klientka byla od té doby stabilizovaná a bez problémů.

22.10.2015 - Informace od laborantky na dodané rozbory, které byly negativní a v normě

Tyhle rozbory jsou prakticky k ničemu. To jsou rozbory dělané na koleni, nedá se to jinak říct. Ano podle těch testů tam nic nemá a jestli dodržuje námi navržený postup, tak to takhle i bude, ale je potřeba mít přesné hodnoty a ne napsat normál. Tedy takhle blbé testy jsem dlouho neviděla a vzhledem k tomu, jak s tím paní dlouho bojovala a ještě si to těma ATB pohoršila, tak bych předpokládala, že jí lékař pošle na urologii na odběr moči. Každopádně bude mít močový měchýř háklivější a musí si na sebe dávat pozor. A kdyby cokoli, tak hned nasadit prevenci a nebo rovnou léčbu (ale ne tu doktorskou, co by to ještě zhoršila), záleží na průběhu.
Ale co by si měla ještě vyjednat je sono ledvin, nadledvinek a močového měchýře ...to by taky dost ukázalo a hlavně ukázalo jednu věc a to jestli je nemá chycené a jen to nesedí a nečeká na vhodný okamžik. A úplně od věci i v jejím věku by nebyl krevní rozbor jak je na tom.

5.1.2016 - Úprava dávkování
Klientka byla po celou dobu bez potíží s močovým měchýřem, proto jsme vysadili Pink Grape a snížili dávkování takto:
Euniké Red 1-0-0, Powerful Worker 1-0-0 a zopakovali Deparim 1-0-1 (ten se doporučuje užívat každých 6 měsíců jedno balení na pročištění filtrů)

10.2.2016 - Problémy s odběry
Klientka sdělila, že při odběru krve měla problémy. Nešla jí nabrat.  Musela si tedy dát kafe, ale ani to nepomohlo. Až po „panáku“ alkoholu šel odběr krve udělat. Další problém vznikl při dodání moči. Obdržela špatné ampulky na odběr, které obsahovaly gel, který se používá na odběr krve. Musela tedy na místě odběru zajistit další moč - nešlo tedy o první ranní, ale o druhou.

23.2. Informace od laborantky

Utěchto testů je problém, že nemají krevní obraz. Skutečně nechápu v čem je u nich problém, protože to je základní stavební jednotka laborky. V podstatě je to nejobyčejnější vyšetření. Dá se udělat z minima krve. Doufám jen, že ten má paní v pořádku...
Bohužel nejsem si jistá na kolik se můžeme orientovat těmito výsledky vzhledem k potížím s odběrem. Spousta lidí má skryté žíly, jsou špatně nabíratelní, ale to co ona měla za story při odběru, to je unikát.
Z toho co máme, tak nízká hladina fosforu je poměrně vzácná. Vyskytuje se naopak ve vyšších hladinách. U klientky je otázka, co je příčinou, jelikož vápník a hořčík jsou v normě. Je pravdou, že nízká hladina fosforu je nejčastěji u skutečných alkoholiků, podvyživených lidí, u lidí, kteří mají potíže se štítnou žlázou, diabetiků, u různých úrazů a v neposlední řadě při onemocnění kostí, kdy kostí tzv. měknou. Pokud vím, tak klientka nemá ani jedno z toho?
Léky jako takové, na bolest, žaludek apod. nebere?
Na hladinu fosforu neměla vliv ani ta troška alkoholu co jí vrazili při odběru. Rozhodně by to časem chtělo zopakovat komplet testy, ale pokud možno někde, kde to umí udělat. Ještě existuje varianta, že tělo má větší spotřebu a proto má paní v těle nedostatek.

Jaterní testy máme pěkně rozhozené, část vysoká, část nízká. Ani na tohle neměl vliv alkohol, jelikož hodnoty jsou jak dost vysoké, tak dost nízké a to se nestane během chvíle a z jednoho panáčku. To by musela být paní alkoholik. Vysoké hodnoty jaterek mohou značit mnoho potíží - nejčastěji onemocnění jater jako takových, jejich funkce, ale také potíže se žlučníkem, kamínek, lehký zánět...

Snížená hladina fosfatázy je taky poměrně neobvyklá, objevuje se u potíží se štítnou žlázou, což se tady vylučuje, hormony jsou v pořádku, dál u chudokrevnosti, což by nám zase ukázal krevní obraz, který nemáme.

Je to trochu rozporuplné a popravdě se mi tyto testy opravdu příliš nezdají. Jediné co mě ještě napadá, nedávala si klientka za poslední dobu třeba večer v klidu vínko nebo jiný alkohol? Ten by to ještě mohl celé zamíchat, ale musela by ho pít pravidelně...

Cholesterol má paní pěkný i vzhledem k věku. Ano nespadá do laboratorních tabulek, ale to vůbec nevadí. Je možné, že by ho měla o trošku nižší, ale zvýšit ho dokáže parádně stres. Ale jinak je tato hodnota v pořádku, takže žádné obavy :)

V moči je vše v naprostém pořádku a ta vyšší specifická hmotnost může být skutečně tím, že je moč až na druhý pokus, ale spíše to vidím na to, že paní málo pije.

A závěrem bych byla ráda, kdyby si podrobné krevní testy paní zopakovala řekněme za 3 měsíce, aby to vyšlo tak do prázdnin. Uvidíme jestli se odchylky hodnot zopakují. Jestli si dobře pamatuji, tak pravidelně bere Scarlet a i řasu nebo tu ne? Určitě zopakovat Deparim, nevím na kdy jí to vychází, ale tím se filtry zas projedou a hodně to udělá s játry.

9.3.2016  - Reakce klientky

Co se týká pití alkoholu, tak jsem poslední, sice stresující měsíc, nevypila ani malou sklenku. Alkohol nepiju, ani víno. Když si dám, tak je to jako každý jiný - příležitostně.
Je pravda, že jsem měla před 15 lety nález v bederní části páteře - osteoporózu, často mě tam bolí. Prášky proti bolesti neberu. Když mě bolí hlava, tak to je asi tak 1x za tři týdny, tak si vezmu Saridon, který mi zabere, ale to už je, když se to nedá vydržet. Ibalgin neberu.
Vyšší hmotnost v moči byla již i minule.
Co se týká pití tekutin, tak ještě před dvěma lety bych se přiznala, že pití nesleduji, pila jsem asi opravdu málo. Poslední dva roky do sebe dostanu 2 litry tekutin, jím i hodně polévky.
Kávu mám 2x denně.
Je pravda, že jsem v poslední době hodně unavená, ale to si myslím, že je nízkým tlakem. V neděli jsme měla 98/58, jinak mám okolo 100/70.

16.3.2016  -  Reakce laborantky na základě dodaných krevních testů
Klientka má krevní obraz překvapivě pěkný, žádná chudokrevnost, což je bezvadné. Ty snížené bílé krvinky mohou souviset s jaterními testy a případným malým zánětem kolem žlučníku. Což člověk nemusí vůbec nijak pociťovat. Hodnota je lehce pod spodní hranicí, což sice není ideální, ale ani žádná katastrofa. Mělo by se to vyrovnat samo, pokud ne a příště se to zopakuje, budem pátrat po příčině. Jakýkoli účinek alkoholu se tedy zcela vylučuje když paní neměla ani sklenku.

Teoreticky by fosfor mohl částečně souviset s osteporózou i když se vyskytuje spíše u jiného druhu kosterního onemocnění. Pokud vezmu v potaz, že díky osteoporóze má organismus paní podstatně větší nároky než u jiných lidí, není jeho snížená hladina v krvi skutečně vyloučena.

Ale ráda bych krevní rozbor rozšířila, pokud by paní souhlasila?

Co se týče prášku na bolest. Je sice dobře, že ho bere jen málo, řekněme v krajní situaci, ale ráda bych se zeptala jak přišla zrovna na Saridon ??
Žádná chemie není ideální, ale i mezi chemickými léky se dá a mělo by se vybírat to nejmenší zlo. A ona bohužel zvolila to horší. Saridon je v podstatě převlečený Valetol. Reklama, která je na něj dělaná, je úžasně poutavá a přesvědčivá, že bez toho se prakticky žádný člověk neobejde. Ta jeho úžasná trojkombinace skvěle ničí játra a pokud má člověk potíže s kostmi či klouby, tak je více oslabuje. Je sice dobře, že se se paní práškama necpe, ale stačí i ten pouhý jeden prášek, část z něj zůstává v těle.

Tím, že se nám to u té moči opakuje, vypadá to skutečně na nedostatek tekutin. Polévky jsou v pořádku, ale není to náhrada tekutin i když je to vývar. Tělo může mít zvýšené nároky a ty 2l mu nestačí, nesmíme zapomenout na ty prodělané záněty močového systému, jejich špatné léčení a i když se vše srovnalo, v ledvinách zůstala paměťová stopa a jelikož tehdy měly velkou "žízeň",může to ještě přetrvávat.

Tlak je opravdu hodně nízký a takový tlak měla vždy nebo je to od nějaké konkrétní doby?

Únava je skutečně dána tlakem, může být celková slabost, malátnost i nevolnosti. Buď přímo souvisí s nějakým onemocněním a nebo je tzv. bez příčiny, což je nesmysl, vše má nějakou příčinu, jen chvíli trvá než se na to přijde a chce to i správná vyšetření.

Pokud by tedy paní souhlasila, došla by si na další rozbory před létem?

Na základě těchto rozborů jsme doporučili užívat jen Euniké Red 1-1-0.

18.3. Reakce klientky
S rozšířením krevního rozboru nemám problém. Co se týká Saridonu, ten jsem nahradila za Valetol, který mi nedělal dobře už asi před 8 - 10 lety, protože mi nic jiného při migréně(alespoň doufám, že je to migréna) nezabralo.
Tlak mívám dlouhodobě nízký, ale nikdy ne až tak hodně a delší dobu. Málokdy se podaří změřit takový, aby byl v normě. V poslední době je to i pro mě dost nepříjemné.
Určitě si před létem dojdu na další rozbor, s tím nebude problém.
Moc děkuji za perfektní spolupráci a budu se snažit o něco více pít, ale je pravda, že jsem ještě před dvěma lety pila hóódně málo.

29.6.2016 - Reakce laborantky
Pokud klientka souhlasí, tak bychom BH test rozšířili o vyšetření na vitamin D, Osteokalcin, vitamin B12, Folát (B9) a pro komplexnost i srážlivost krve – Quick, aPTT. Pokud by to byl to byl problém, tak alespoň všechny hodnoty BH testu.

Nemá klientka nějaké potíže, bolest nebo zdravotní problém o kterých ještě nevíme?

30.6.2016 - Reakce klientky
Zatím je to dobré, občas malinko potrápí bolest v zádech (levá strana okolo ledviny), ale je to v mezích.
Naše doporučení: Zvýšit pitný režim. A také nastal čas na další dávku Deparimu. Klientka tedy bere Red 1-1-0 a k tomu přidává na měsíc Deparim 1-0-1. Po vybrání Deparimu jsme doporučili udělat BH test.

23.8.2016 - Dotaz klientky + problém
Asi 4 dny mě trápí svědění v konečníku. Čím to může být?

Naše reakce: Svědění konečníku se občas může stát. Pokud to není stálé a časté, tam by pak příčinou mohly být hemeroidy i když dotyčný o nich neví a samozřejmě i parazité, ale to se s naší léčbou nepředpokládá. Tohle se stává hlavně díky stravě, ať už tedy větším množství cukru, ostřejším jídle a nebo přísadách do jídel, koření apod. Je to nepříjemné, ale máme vyzkoušeno na více lidech, že zabírá Powerful Worker. Obsahem tobolky se po koupeli rozetře v místě problému. Díky tomu dojde ke zklidnění.

Klientka se nám zároveň ozvala, že jí začíná zánět močového měchýře – bolestivé močení. Jelikož jí čekala služební cesta do zahraničí a následně odjezd k moři na dovolenou, potřebovala okamžitě pomoci. Popisovaný stav odpovídal bakterii e-coli. Okamžitě jsme nasadili řešení:
Pink Grape 1-1-1 + Powerful Worker 1-1-1 po dobu 4 dní a poté snížit na 1-1-0 a vybrat balení.

30.8.2016 - Reakce laborantky

Klientka nedodala všechny požadované hodnoty, které jsme žádali nad rámec BH testu. Pouze jednu hodnotu vypovídající o B12.
Celkově jsou testy fakt pěkný, ten cholesterol je v normě a jinak se opravdu zvyšuje stresem, což je u klientky v tomto případě normální.

Snížení leukocytů i jejich částí neutrofilů opravdu značí infekci i když jsou to ukazele spíše těžkých infekcí, ale vzhledem k močovému měchýři klientky a jeho háklivosti a náchylnosti celkově,se krvinky mohou takto chovat a zareagovat ihned.

Trombocyty - tady je lehce nad limit jejich objem,to znamená posuzuje se jejich velikost. Pokud je objem trošku zvýšen, znamená to pouze to, že je v krvi více větších mladých trombocytů. Jsou dříve uvolněny do krve z kostní dřeně. Nic strašného.

Moč - celkově vypadá dobře, ale bakterie jsou přítomny. Což se někdy stává pokud to není velké množství, mohou se tam dostat při odběru. Ale vzhledem k prodělaným zánětům, je to riziko bakteriální infekce a E.Coli (což tedy už máme potvrzeno).

Pokud by se to takto opakovalo při dalších testech, doporučuji moč znovu otestovat za zhruba 3-5 dní, kdy už by se problém projevil. Jakmile klientka dobere Pink Grape, tak prosíme ihned zopakovat rozbor moče, ať víme jak to vypadá.

Doufám, že mezitím ještě neprochladne.

Aktuálně si musí dát pozor nejen na prochladnutí, ale vyhýbat se vodě - rybníky, řeky, bazény atd....,problém by to zhoršilo a mohly by se přidat další bakterie. Moře nevadí, ale nesmí setrvávat v mokrých plavkách.

16.9.2016 - služebka a dovolená bez problémů
Klientka se vrátila ze zahraničí, kde již problémy neměla. Nadále dobírá Pink Grape a Powerful Worker a čekáme na další rozbory moče.

Závěr: Vzhledem k cílené léčbě a pomalé obnově všech bakterií ve střevní mikroflóře bude znát krůček po krůčku zlepšení. Klientka však bude do konce života háklivá, močový měchýř je její slabina a to vypálení antibiotiky se spraví pouze na 80-90%, pokud klientka nijak nepoleví a nebo neudělá chybu. Kdyby si teď vzala antibiotika, už by to nikdy do kupy nedala.

Stres bude její velký nepřítel, protože stresem si oslabí imunitu a první co se jí projeví bude močový měchýř. Powerful worker jí drží, ale ještě takový rok ho bude potřebovat pravidelně, potom začnou být větší a větší intervaly, kdy vydrží bez něj. Mohla by se dopracovat k jeho užívání vždy po čtvrt roce jedno balení.

10.2.2017 - dosud bez problému

Od posledního ataku žena klientka pravidelně užívá Powerful Worker, Red a Scarlet (na klouby) a je bez jakýchkoliv problémů. Její imunita odolala i plošným chřipkovým epidemiím.

10.6.2017 - problémy žádné
Klientka nadále užívá svou preventivní kombinaci v dávkování Powerful 1 tobolka, Red 2 tobolky a Scarlet 3 tobolky. Funguje zcela bez zdravotních potíží.

15.3.2018 - zdraví trvá, problémy žádné
I přes chřipkové epidemie problém s močovým měchýřem nebyl. Paní sice na týden lehla s chřipkou, ale zde pomohl opět Pink Grape, organismus si to pořešil i horečkou a po týdnu bylo zase vše v normě.

2.7.2018 - problémy žádné, vše v pořádku
Zde již s jistotou mohu případ uzavřít s tím, že střevo bylo napraveno, problémy vyřešeny a imunitní systém funguje, jak má. Paní stále užívá kombinaci Euniké Red 2 tobolky a Scarlet 3 tobolky.

Rychlá pomoc, když nemáte po ruce Pink Grape: 

V lékárně pátrejte po přípravku Blokurima, který je taktéž přírodní a funguje proto bakterii e-coli.! Pokud však nemáte jistotou, který bacil vás infikoval, pak volte Pink grape.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv