Přeskočit na hlavní obsah

Kdo jsou tabletové děti

Současná doba by si zasloužila označení plastová, technická, digitální. Současně započala i éra tabletových dětí. Spadají do ní i vaše ratolesti?



Jak vypadá tabletové dítě


V případě, že máte doma dítě, kterému odpovídá následující popis, pak se zamyslete, jaká ho čeká budoucnost a co by taková generace znamenala i pro vás:

Tabletové dítě denně zírá do tabletu. Bohužel se na něm nesebevzdělává, ale vyhledává tu nejstupidnější formu zábavy - hry a sociální sítě. Když nemá tablet, nudí se. Když mu ho zakážete, vzteká se. Nevnímá kolem sebe okolí, nemá přehled o běžných věcech a vše mu musíte připomínat.

Dítě, které má tablet pro zábavu již od svého útlého věku zpravidla dochází na logopedii a kromě špatné výslovnosti má velmi chudou slovní zásobu a není schopné se správně vyjadřovat. Rodiče takových dětí většinou doplňují věty, které začíná, ve snaze mu pomoci v komunikaci.

Tabletové dítě má nedostatek pohybu v přírodě. Tím dochází k nedostatečnému okysličování organismu. Následkem je pomalejší vývoj mozku a nevyužitá kapacita, kterou tento orgán nabízí.
Tabletové děti jsou konzumenty sladkých nápojů, sladkostí či velmi jednoduchých živin, které pro jeho správný vývoj jsou nedostačující. Všechny tyto faktory tak pomalu ohrožují zdraví a imunitní systém tak nemá příliš dobrý základ čelit případným atakům virů a bakterií. Ze závislosti na přístrojovém tabletu se z něj stává i konzument lékařských tablet.


Tabletové dítě po zdravotní stránce

Opakující se nemoci vedou i k opakované konzumaci léků. Antibiotika, antivirotika, paraleny, brufeny, panadoly .... to vše velmi nepříznivě ovlivňuje střevní mikrofloru, játra a ledviny. Tabletové dítě je často nemocné, vyvíjí se u něj alergie a u některých jeho vrstevníků již započaly choroby, které zpravidla postihují lidi po 50 roku, např. cukrovka, zvýšený cholesterol, srdeční arytmie, problémy s klouby.

Často nemocné dítě se doma nudí a tak se opět dostává ke své oblíbené konzumaci hraní her na tabletu. Tím se kruh uzavírá. Vázne vzdělávání, váznou sociální vztahy, vázne posilování organismu.

A teď se zamyslete, milí rodiče, kteří poznáváte v tomto článku své děti!

Co z takové generace vyroste? Bude schopna vás uživit? Bude vůbec schopna převzít zodpovědnost běžného života? A kdo za to může? Ano, vy. A co s tím uděláte? Nic. A co z toho plyne? I vaše děti pro vás neudělají nic, až to budete nejvíc potřebovat. Buď se toho nedožijí nebo se na vás vykašlou, protože budou mít problémy samy se sebou.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv