Přeskočit na hlavní obsah

Angína, zánět mandlí? Rychlé řešení bolesti v krku + VIDEO !


Nosní a krční mandle jsou našimi filtry, které jako první zaznamenají útok vetřelce a následně imunitní systém vyrazí do boje. V tomto článku se zaměříme na krční mandle a rychlé řešení začínající streptokokové infekce či angíny.

Za bolest v krku mohou jak viry, tak bakterie


Krční mandle jsou tvořeny podobnou tkání jako lymfatické uzliny. Jsou plné dolíků a prohlubní, které se nazývají krypty. V těch se hromadí odloupané buňky sliznice a také mikrobi. Pokud mandle fungují správně, zastávají roli jakéhosi filtru, který zachycuje viry a bakterie, které by se jinak dostaly přímo do dýchacích cest. Kromě toho protilátky v mandlích odpovídají za imunitní reakci organismu, která tyto "vetřelce" zničí.

V okamžiku, kdy se mandle nedokážou ubránit, začnou se viry a bakterie množit. Imunitní systém na útok vetřelců na mandle zareaguje bleskově a vyšle do inkriminovaného místa bílé krvinky, které začnou bojovat. Navenek se tento zápas projeví otokem mandlí a jejich zánětem, který způsobuje typickou zarudlou barvu zanícených mandlí s bělavými skvrnami (angína, zánět mandlí, streptokoková infekce). Nejčastěji angínu způsobí bakterie Streptococcus pyogenes, ale způsobit ji dokážou například i adenoviry, virus Herpes simplex a celá řada dalších. Imunitní systém se snaží původce angíny zabít, vzrůstá teplota, snižuje se množství tekutin v těle a vzrůstá nitrožilní tlak, což je příčinou bolestí hlavy. Protože veškerou energii věnuje váš organismus na boj s vetřelci, pociťujete ochromující únavu. Virová angína trvá typicky čtyři až deset dní, bakteriální o něco déle.

Když problém řeší lékař


Zcela běžný smrtelník, věrný našemu lékařství, se vydá ke svému "obvoďákovi". Zpravidla jen prohlídne krk a předepíše antibiotika, aniž by se nějak pozastavil nad tím, co bylo příčinou nemoci - zda vir nebo bakterie. Správně by měl lékař udělat takzvaný CRP test, který měří hladinu C-reaktivního proteinu, která se zvyšuje u všech druhů bakteriálních zánětlivých procesů. Tak zjistí, jestli jsou původcem vaší angíny viry, nebo bakterie, a podle toho se rozhodne, jestli je žádoucí nasadit antibiotika. V případě virové angíny se obvykle nechává na organismu nemocného, aby se s nemocí vyrovnal vlastními prostředky. Podpůrným léčebným prostředkem je dostatek odpočinku, kloktání slané vody, dostatek tekutin.

V případě bakteriální angíny automaticky předepíše antibiotika, protože nezná jiné řešení problému. Bohužel zde se stále více projevuje rezistence bakterií na antibiotika kvůli jejich nadměrnému užívání a streptokok si z nich už vůbec nic nedělá. Na chvíli dá pokoj, nemoc dočasně je zažehnána, ale pak udeří znovu a o to hůře. Opakované angíny jsou následně řešeny trháním mandlí. Tím se zbaví organismus zcela přirozeného filtru. Úplně zbytečně. Řešení je totiž velmi jednoduché a zcela přirozené. Navíc antibiotika zničí velmi důležitou střevní mikroflóru, která nejde jen tak obnovit tím, že k nim budete pojídat lactobacily. V praxi jsem se setkala s lidmi, co mají střeva kvůli ATB tak zničeny, že náprava trvala dlouho a stejně se nepodaří je dát dopořádku víc jak na 80%.

Když problém bolesti v krku řeší Alternativní Doktorka


Pokud se angína způsobená streptokokem nezačne léčit včas, může se rozšířit i do dalších částí těla. Komplikací potom může být infekce uší, dutin nebo i revmatická horečka. Akutní forma může navíc přejít v chronickou, která ohrožuje zdraví srdce a plic. Proto v první řadě je potřeba dát organismu šanci se s problémem poprat a hodit se do klidového režimu. Horečku v žádném případě nesrážet a podávat dostatek tekutin. Pokud nemáte imunitní systém nijak narušen z let minulých, dokáže se i s bakterií poprat, jenom to bude trvat déle a projevy budou horší. Zda na vás zaútočila bakterie nebo vir lze zjistit i bez návštěvy lékaře. Měřit CRP lze i doma, stačí si test zakoupit v lékárně. Pokud CRP řešit nechcete, pak šáhněte po Pink Grapu, který hubí víc jak 800 druhů virů a bakterií, neničí střevní mikroflóru a nejde o lék. Tělo, respektive váš imunitní systém, si s ním naloží tak, jak přesně potřebuje. Suroviny, ze kterých je složen, jsou doslova zabijákem pro mikroby. Jen s ním musíte umět správně pracovat.

Streptococcus pyogenes je často se vyskytující kmen bakterií, který může žít ve vašem krku a nosu celé měsíce, aniž by vám způsoboval větší problémy. Odhaduje se, že tento typ bakterií v sobě nosí patnáct procent zdravých lidí, aniž by se u nich objevovaly jakékoli symptomy. Což ale neznamená, že by současně nemohli nakazit ostatní. Streptokokem se tedy můžete nakazit od někoho jiného, nebo se může "aktivovat", když je váš organismus momentálně oslabený. K tomu může dojít například v situaci, kdy je váš imunitní systém vyčerpaný po boji s chřipkovými viry.

Jak a co dávkovat

Pokud se stav do 3. dne nezlepší a naopak se zhoršuje, nasazuji Pink Grape ve vyšších dávkách 2-2-2 po dobu 3 dnů, pak se sníží na 1-1-1 a zbytek balení se dobere 1-1-0. U dětí poloviční dávky. Když ale víte, že bolest v krku začíná a potřebujete fungovat, protože vás čeká něco hodně důležitého, pak se sype Pink grape přímo do krku hned , jak pocítíte první bolest.

Níže uvádím rychloakci, kdy v pátek přišlo sedmileté dítě ze školy, že ho bolí v krku. V neděli ho čekala pěvecká zkouška a v pondělí vystupování a sólo zpěv.

Použit: Pink Grape (+ Yellow, které dítě užívá od svých 3 let)

Postup:
Pátek večer:
Silná bolest v krku, lehce červené obloučky, špatné polykání. Nasazena 1 tobolka Pink Grape, čaj z černého bezu (vlastní sběr) + před spaním 1 tobolka vysypaná přímo na jazyk. Přidala se i teplota 37,8 po dobu dvou hodin. Dítě během teploty usnulo a spalo v klidu celou noc.

Sobota:
Krk nebolel, pouze lehce při polknutí. Dávkován Yellow 1-0-0 + Pink Grape 1-1-1 + sypání do krku také 3 x za den. Jelikož se spustila rýma, bylo přidáno napařování dutin (inhalace na horkou slanou vodou cca 10 minut v poledne a večer). Dítě teplotu již nemělo a bylo vitální. Bolest v krku žádná.  Nastaven klidový režim při sledování pohádek :)

Neděle:
Yellow 1-0-0 + Pink Grape 1-1-1 + nasypání 1 tobolky do krku pouze ráno a poté odjezd na pěveckou zkoušku. Další sypačka byla večer + inhalace. Sypání do krku bylo z důvodu prevence, i když krk již nebolel.

Pondělí:
Yellow 1-0-0 + Pink Grape 1-1-1+ nasypání do krku ráno a v poledne. Dítě šlo do školy a po návratu si odpočinulo. Před odjezdem na večerní akci, kde vystupovalo, byla nasypána do krku poslední tobolka.

Další dny:
Yellow 1-0-0 + Pink Grape 1-0-0+ běžný rytmus škola + sportovní kroužky

Upozorňuji, že takto rychle nejde řešit problém u všech. Toto dítě nezná jediný lék, jediné antibiotikum. Od mala zná pouze kombinaci Euniké Yellow, Pink Grape, Powerful Worker - sestava přírodní, nechemická, neléková. Organismus jen dostane látky, které pomohou imunitnímu systému a ten si problém zpacifikuje sám, čímž se postupně učí a posiluje.

Video, jak se aplikuje Pink do krku




Výsledek 3 denní péče - sólový zpěv








Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv