Přeskočit na hlavní obsah

Vysoký krevní tlak (hypertenze) - řešení bez léku

Hypertenze neboli vysoký krevní tlak, je jednou z nejčastějších kardiovaskulárních chorob. Za ideální u dospělých osob se považuje tlak 120/80 mmHg. Za hypertenzi označujeme stav, kdy je krevní tlak delší dobu, či opakovaně zvýšen nad hodnotu 140/90 mmHg, u diabetiků nad 130/90 mmHg. Lékaři straší své pacienty, že jim praskne cévka, když nebudou brát prášky. Já nabízím cílit na příčinu a postupně pacienta zbavit za odborného dohledu léku plného chemie.


Primární hypertenze (esenciální)


Vyskytuje se u většiny hypertoniků (asi u 90%). Příčinou jsou obezita, nadměrný příjem soli, stres, kouření, nadměrná konzumace alkoholu a nedostatek pohybu.


Sekundární hypertenze

Objevuje se při různých ledvinných nebo hormonálních chorobách, jako jsou např. zúžení renálních arterií nebo Connův syndrom. Mezi tento typ hypertenze se počítá i přechodné zvýšení tlaku, při těhotenství či užívání některých léků. Další příčinou může být i zúžení hlavní srdeční tepny (aorty).


Léčba hypertenze (jak to řeší lékaři)

Doporučení lékaře, aby pacient zhubl, pokud je obézní, omezil soli v potravě, přestal konzumovat alkohol...to je docela zbytečné, protože jen zlomek pacientů si toto vezme k srdci. Pak přichází na řadu lék. Ačkoliv v dnešní době je mnoho moderních léků proti hypertenzi, bohužel se ji nedaří vždy efektivně léčit.

Léky podávané při hypertenzi mohou být diuretika, která podporují vylučování tekutin z organismu.
Další využívané preparáty jsou například, ze skupin: betablokátorů, blokátorů kalciového kanálu, ACE inhibitorů, vazodilatancií nebo alfa-adrenergních blokátorů.

Pokud nestačí pouze jeden lék, podává kombinace dvou léku z výše uvedených skupin, které vzájemné posilují a doplňují své účinky. Jestliže ani dvojkombinace nepřinese očekávaný efekt, následuje podávání třech preparátů najednou, tedy trojkombinace.  A do toho se přidají nežádoucí účinky léčiv....


Jak vysoký tlak řešit alternativně a účinně

I zde platí, že je potřeba omezit rizikové faktory (alkohol, kouření, strava). Do jídelníčku naopak zařadit dostatek čerstvé zeleniny a ovoce. Jelikož ale tato cesta je zdlouhavá a chvíli trvá, než na ní organismus zareaguje, lze proces urychlit.

U klientů s vysokým krevním tlakem, kteří ještě nezapočali farmakologickou léčbu nejprve uděláme BH test, abychom věděli, jak na tom je organismus po kompletní stránce a pak nasazuji 3-měsíční kúru Euniké for Woman / Man doplněnou v prvním měsíci Deparimem. Po těchto 90ti dnech hodnoty BHtestu odkontrolujeme a tlak také. Pokud se srovnal, klient si ho pouze hlídá a dodržuje vyváženou stravu, pitný režim a pohyb. Pokud i poté je tlak zvýšený, pokračujeme dál s Euniké Red / Blue a za další 3 měsíce se stav vyhodnotí.

Lidé, kteří léky na tlak užívají a uvědomují si jejich dlouhodobou konzumací možné nežádoucí účinky, ke kúře ještě přidají Prederozim, kterým postupně lék nahrazují, aby organismus neutrpěl šok.

Jelikož je ale potřeba řešit primárně příčinu vysokého tlaku, tak v tomto stádiu, kdy se užívá pouze alternativa, by si měl každý uvědomit, že by se svým životním stylem měl dělat víc, než jen polykat tobolky, byť v přírodní formě. Když tato situace nastane, začínám pak po nějaké době Prederozim pomalu vysazovat. Výsledky jsou ohromující a rozhodně stojí za to.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv