Přeskočit na hlavní obsah

Chřipka - u 7-leté stačily na vyléčení 4 dny

Sedmiletá holčička byla poprvé nakažena RNA virem, který u ní způsobil nemoc influenza. Jednoduše řečeno, dostala chřipku. Důsledky chřipky jsou mnohem horší a trvají déle než důsledky nachlazení. Léčení trvá jeden až dva týdny. Chřipka může být smrtelná, zejména pro slabé, staré nebo chronicky choré lidi. Některé chřipkové pandemie měly milióny obětí.
Nám u alternativního postupu stačily 4 dny a bylo po všem.



Jak jsme postupovali


středa
Holčička pšíkala a občas si lehce zakašlala. Byla ve škole a potom na sportovním kroužku. Cítila se v pořádku.

čtvrtek
Po probuzení dítě působilo lehce unaveně. Zůstalo doma, mimo kolektiv. Během dne začala kolísat teplota v rozmezí 37,5-38. Kašel se lehce zhoršil. Dítě pravidelně užívá Euniké Yellow v dávkování 1-1-0. Přidali jsme Pink Grape 1-1-1, zázvorový čaj a nařídili klid na lůžku i následující den. Holčička jedla normálně, jen o trochu méně.

pátek
Teplota od rána kolísala 37,5 - 38,3, kašel se zhoršil. Jelikož byl suchý, často se větralo, byl zapojen zvlhčovač vzduchu a postupy, které jsou popsány v článku o kašli. Dítě bylo velmi unavené, rozjely se bolesti kloubů, svalů, zubů, ouška, hlavy, krku a měla červené bělmo. Večer se přidala silná zimnice a teplota skákala z 38 na 39,9. I přes tyto problémy dítě jedlo. Dávkovali jsme opět Yellow 1-1-0 a Pink Grape 1-1-1.

sobota
Dítě se probudilo unavené, ale kašel byl již vlhký. Tělo ještě trochu bolelo. Dopoledne se teplota ustálila na 37,3 a odpoledne již nebyla. Jelikož po horečce byla holčička zesláblá, tak byl naordinován klid. Večer již dítě nabíralo síly. Noc byla klidná a bez teploty. Kašel pouze vykašlávací. Jedla normální porce.

neděle
Dítě fungovalo již normálně. V dávkování ze soboty jsme pokračovali. Ohromná chuť k jídlu dala najevo, že je vyhráno. Po obědě proběhla i krátká procházka, zbytek odpoledne byl tráven společenskými hrami. Holčička již nejevila žádné příznaky chřipky. Teplota žádná, dítě bylo již velmi živé, jako jindy, pouze vykašlávalo hleny.


Co je chřipka

Chřipka je akutní infekční onemocnění dýchacího systému, které se šíří kapénkovou cestou. Jejím vyvolavatelem je RNA virus (čeledi Ortomyxovirů, rodu Influenzavirus), který se pomnožuje a proniká skrz sliznici dýchacích cest. Inkubační doba činí 1 – 3 dny. Výskyt vrcholí v zimních měsících, zejména v únoru a březnu. Velikost tohoto viru je průměrně 80 nanometrů.


Příznaky chřipky

  • horečka
  • bolest hlavy
  • únava (může být extrémní)
  • suchý kašel
  • bolest hrdla
  • kýchání
  • podrážděné oči
  • bolesti těla
  • extrémní pocit zimy






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv