Přeskočit na hlavní obsah

Cukrovka lze léčit změnou stravovacích návyků

Doposud jediným prokazatelným prostředkem k vyléčení cukrovky je bariatrická operace. Virta už nyní prokázala, že cukrovku lze u mnoha pacientů zvládat i bez operace a léků. Za pouhých deset týdnů úspěšně zvrátila cukrovku u 87% účastníků studie.

Konkrétně u 56 % pacientů došlo ke snížení glykémie na nediabetickou úroveň a u 87 % se snížilo anebo zcela zrušilo podávání inzulinu. Profíci z MIT, Stanfordu a Harvardu si kladou za cíl zvrátit onemocnění cukrovkou do roku 2025 u 100 milionů pacientů!

Základem terapie je individualizovaná dietoterapie postavená na omezení sacharidů a ketóze (stav, kdy tělo získává energii primárně spalováním tuků namísto sacharidů).

Osobně jsem se předsvědčila, že životní styl a vyvážená strava vede k narovnání organismu. V praxi cukrovkářům nasazuji 3-měsíční kúru Euniké for Man / Woman. Během tří měsíců tělo narovnáne a ti, co měli hladinu 10, mají po 3 měsících normu, tedy 5-6. Během tří měsíců však doslova nutím každého, aby se naučil v první řadě pořádně jíst. Je jasné, že to nejde hned, proto jim v tom zpočátku kúra dost pomáhá, následně je však potřeba se snažit vlastními silami a užívat pouze prevenci. Pokud toto diabetik nepochopí, už mu není pomoci. Bohužel.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv