Přeskočit na hlavní obsah

Umělá sladidla mění strukturu střevních bakterií. Výsledkem je obezita.

Střevní mikroflóra je důležitou složkou imunity. Než cokoliv koupíte, ujistěte se, zda produkt neobsahuje umělá sladidla. Ta totiž mění druhovou skladbu střevních bakterií, které se podílejí na trávení.

Každý druh bakterií působí jinak a při určité skladbě těchto druhů se potom rozkládá ve střevech i natrávená potrava, která by jinak trávícím procesem prošla nevyužita. Živočich se změněnou skladbou bakterií ve střevech "vytěží" ze stejného množství stejné potravy mnohem více kalorií, a proto tloustne a je více ohrožován cukrovkou.

Výzkumem izraelských vědců se potvrdilo, že konzumenti umělých sladidel mají větší sklony k obezitě a častěji se u nich vyskytuje diabetes. Následné testy prokázaly, že tito lidé mají skutečně změněnou skladbu střevních bakterií.


70% zdraví máme ve střevech

Ve střevech žije asi 500 druhů mikroorganismů Podílejí se na trávících procesech a produkují vitamíny B12 a K. Pokud střevní mikroflóru narušíme či změníme, ovlivní to celkově metabolismus a imunitu. Jen od roku 1980 se počet lidí s nadváhou na planetě zdvojnásobil a přesáhl 1,4 miliardy.

Co dělá ve střevech řasa z Třeboně

Laicky řečeno vytváří prebiotické prostředí. Prakticky obalí střevo a vytvoří v něm živnou půdu pro střevní mikroorganismy. Zároveň ze střevních klků čistí nežádoucí balast. Tím posiluje imunitní systém a působí preventivně proti rakovině střeva. Více na www.ceskarasa.cz






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv