Přeskočit na hlavní obsah

Zánět ucha, dítě 6 let

Kdo: dítě, věk 6 let (člen rodiny)
Kdy: září 2015
Co: Zánět při potápění v chlorovaném bazénu
Stav: vyřešeno za 3 dny

Na dovolené v Chorvatsku se dítě kromě koupání v moři dost často potápělo v hotelovém bazénu. Ten byl každý večer dosypáván chlórem. Po 4 dnech se objevil boltec pravého ucha zarudlý, dítě bylo unavené a ouško začalo bolet. Bolest se druhý den vynásobila a dítě chtělo pouze spát. Ve hře byla i teplota.

Jeliož jsem na dovolené měla jen Powerful Worker, okamžitě jsme nasadila vnitřní užívání v dávkování 1-1-1. Večer stoupla teplota, u které jsem doufala, že celou záležitost vyřeší. Druhý den ale zlepšení nenastalo. Zkusila jsem tedy experimentovat a tobolku Powerful Worker jsem vysypala a smíchala s vodou. Vatičkou jsem pak tuto žlutou tekitinu aplikovala do ouška a nechala ji tam i skapat (na obrázku). Asi za hodinu začala bolest ustupovat. Zopakovala jsem to ještě druhý den. Potom bylo po problému. Dítě se však po zbytek dovolené již v chlorovaném bazénu nepotápělo. Mořská voda nevadila. Powerful vnitřně dítě užívalo po dobu zbytku dovolené, cca 5 dní.

V uchu sice zůstaly pozůstatky Powerful Worker, které jsem se opět vatičkou snažila vymýt, ale zbytek si tělo zpracovalo či vypídilo samo. Po návratu z dovolené jsme pro jistotou zašli na ORL, kde bylo zjištěno, že ouško je zcela zdravé.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv