Přeskočit na hlavní obsah

Podvod na české spotřebitele - ASEA dráhá "slaná" voda!

Bacha na semináře lákající na průlomový objev redoxní signalizace. Po snůšce rádoby odbornýchh keců naletíte na podvod s prodejem slané vody se zázračnými molekulami.
Když mi do e-mailu přistála pozvánka na jeden takový bezplatný seminář, ještě jsem netušila, že objevím velký podvod, kterému podlehli (bohužel) už i lékaři na Slovensku a možná se nechali zlákat i ti naši. Vše nové zkoumám, porovnávám a zjišťuji doslova do morku kosti. Během 15ti minut jsem zjistila, že se tento "průlomový objev" týká prodeje produktu ASEA. Zde uvádím několik důvodů, proč jde o PODVOD na české konzumenty, obzvlášť na ty nemocné a doufám, že se toho chytnou nějaká média!!!


Nejprve mě zarazilo, že české stránky, na které odkazuje pozvánka na seminář, mluví všeobecně a není jasně definováno, kdo za projektem stojí. Pouze zmínka o jakých si odbornících ze zahrančí. Po zjištění, že jde o ASEA, se však nikde nedopídíte žádného produktu s možností koupě on-line, takže se prodává pouze formou MLM. Znám několik MLM, některé jsou v pohodě, karty ukážou a jde čistě o férový byznys. Sama s takovými fair-play spolupracuji. Pak jsou ale MLM, které jsou neprůhledné, pracují v uzavřených kruzích a umí jenom vymývat mozky, aby se prodej nesmyslů pyramidově rozšiřoval. Manažeři takových MLM na vás budou působit důvěryhodně, používat rádoby odborné obraty a dělat, že tomu všemu perfektně rozumí.

Po dalším zjištění jsem se v jedné zahraniční diskuzi dostala k ceně - 35 eur za lahev. Voda za 900,- Kč? No super byznys!
Ano, obsah lahve s názvem ASEA je skutečně pouze "slaná" voda. O tom, že neobsahuje údajné zázračné molekuly, které vše uzdraví, se obsáhle rozepsala i mezinárodní skupina vědců na blogu věnovaném objevům medicíny viz: http://www.sciencebasedmedicine.org/asea-another-expensive-way-to-buy-water/

Kontaktovala jsem proto osobu nejpověřenější, MUDr. Martina Vejražku, PhD., který pracuje v laboratoři redoxní signalizace pro Ústav lékařské biochemie a laboratorní diagnostiky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze a dostala jsem relevantní reakci, kterou cituji: "Jde zjevně o podvod, žádné molekuly redoxní signalizace neexistují a celá propagační informace je jen snůškou různě pokroucených tvrzení vytržených z kontextu. Doporučuji se tím vůbec nezabývat. Výzkum signální funkce reaktivních forem kyslíku a tzv. redoxní signalizace je poměrně mladá disciplína. Jde ale především o základní výzkum na úrovni nitrobuněčné signalizace a signalizace v tkáních, nevím zatím o žádných racionálně podložených klinickych aplikacích."

Stejnou reakci veřejně sepsal na www.sysifos.cz i Prof. Mudr. Jiří Heřt, DrSc.

Tak co? Koupíte si tuhle drahou srandu a uvěříte zázračným molekulám?
Už tu byly nanoséra, teď molekuly, co bude příště?






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv