Přeskočit na hlavní obsah

TS-X a TA-65 za tučný balík slibují věčné mládí

Před několika dny jsem absolvovala jednu obchodní schůzku s nadšeným mladíkem, který byl přesvědčen o tom, že se nyní dostal k super produktům pro zdraví, které se vyrábějí v USA, jsou špičkou, netoxické a mají ty nejlepší suroviny. Hezky jsme si popovídali, já si vzala materiály o produktech Sisel a večer shlédla seminář, který byl příliš obecný na to, aby mi něco podstatného sdělil. Mluvil na něm jakýsi MUDr., který však očividně byl mimo mísu, protože plkal jen naučené hezké marketingové smýšleniny. Seminář vyzdvihoval stěžejní produkt pod tajemným názvem TS-X, který mě má omladit a zařídit, abych byla věčně mladá a vitální. Kromě toho jsem se dozvěděla, že mi to vydělá prachy. Fajn, stejná omáčka a stejné vymývání mozků, které se děje už od dob Herbalife. Takže jsem začala šťourat a našla zajímavé téma.


Společnost Sisel má být podle slov mladíka velmi silnou společnosí a majitel Tom Mower má být filozofií nakloněn hlavně k lidem. Ha ha ha! Tak aby bylo jasno. Majitel je velmi významným byznysmenem v MLM už od dob krále klacka a nic jiného, než generování peněz, ho nezajímá. Proto také vše vyrábí v nízkonákladovných "míchačkách" surovin v USA, kde to mydlí i jiné MLM. Suroviny pocházejí z Číny. Jelikož mi nabídky surovin z Číny chodí také a chvástají se tím, komu všemu suroviny dodávají, tak tohle vím na 100%. Také vím, že suroviny z Číny se pytlíkujou, jak se dá, pěstují, kde se dá, a jejich laboratorní a mikrobiologické rozbory vykazují přemíru těžkých kovů a mikroorganismů.

A teď k samotnému vychvalovanému elixíru mládí: TS-X obsahuje toxickou neproteinovou aminokyselinu kanavanin, ta je obsažena v kozinci, jehož extraktu je tam nějaký poměr nakombinovaný s trvalkou Bacopou ve 300mg - což je docela dost na to, aby se časem projevila v játrech.To, že jsou tam přidány zeleninové, ovocné a další zelené složky v tomto směru moc není zajímavé, protože ty v organismu v této formě a v tak zanedbatelném množství nic zásadního neudělají. Pokud by z nich byly vytaženy konkrétní látky, jako právě je extrakt z Bacuby a dejme tomu i z kozince, tak to smysl má.  Ale v této formě je to nijaké. Proto jediné, co smysl má, jsou právě Kozinec a Bacuba, které jsou uvedeny ve složení. Proč je tam proboha 15mg sodíku, křemen a  pojivo mikrokrystalická celulosa (emulgátor, stabilizátor) nechápu.

Když TS-X porovnám se složením Euniké Green, který je také anti-aging díky betaglukanům, tak není o čem pochybovat. Dezintegrovaná chlorella tělu dodá konkrétně tyto látky (údaje jsou z mikrobiologického ústavu v Třeboni poskytovány ke každé dodávce suroviny) a betaglukany zase nakopnou buňky. Navíc betaglukany obsažené v českém produktu jsou vytaženy z japonských hub. Např. u lidí po chemoterapii tenhle produkt velmi rychle navrací bílé krvinky, takže lidé jsou normálně práceschopní a nestávají se z nich ležáci, než se zase dostanou do formy. S Greenem řešíme alergiky, astmatiky...  Navíc je vše mikronizováno.

Sisel, Nu Skin - co spolu pekli?
Produkty od Sisel nemají nikde moc zastání po internetu, produkty se nijak nikde moc nerozebírají, v eshopech se nenabízejí, což také svědčí o tom, že se s nimi vlastně ještě nic tak vážného neřešilo. Ještě mi to nedalo a pátrala jsem dál, protože vzhled TS-X mi dost připomíná produkt od Nuskin, respektive Pharmanex, kterej mám někde hozen v kanclu asi 5 let a ukazuju jako odstrašující případ drahé a nesmyslné věci. (Od Nu Skin má smysl pouze kosmetika a galvanická žehlička). Ale zase na rozdíl od TS-X má Nu Skin více informací ke složení včetně gramáží jednotlivých složek.
A souvislost Nuskin a majitele Sisel Toma Mowera zřejmě je, a poměrně dlouho  od r. 1991, viz: - http://www.deseretnews.com/article/161664/NU-SKIN-ACCUSES-OREGON-FIRM-OF-MAKING-FALSE-STATEMENTS.html?pg=all nebo http://news.google.com/newspapers?nid=336&dat=19960529&id=Ai1OAAAAIBAJ&sjid=Cu0DAAAAIBAJ&pg=5397,8557392

A ještě zajímavé info z roku 2008 o Siselu
Majitel Tom Mower byl uvězněn ve federálním vězení. On a jeho bývalá manželka byli odsouzeni za spiknutí a daňové úniky. Více informací včetně podrobností je na této stránce http://www.mlmrankings.com/SISEL/news.htm Tak už chápu, proč najednou lanaří leadery v ČR. Má v USA ostudu, tak to zkouší jinde.....

A co třeba TA-65?
A hledám dál informace a narážím na produkt jiné společnosti, uvedený pod názvem TA-65, který  řeší to samé jako TS-X, opět na čínském kozinci. Oproti produktu od Sisel mají o tom i klinické testy
http://www.tasciences.com/clinical-research/ , konkrétně zde http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3045570/  a i zápis ve wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Cycloastragenol
Oproti TS-X, které se vyrábí v běžné továrně s licencí na potraviny a doplňky stravy a kosmetiku, TA-65 je vyráběn ve farmaceutické firmě v Kalifornii, byť je také přírodní. Složením se fakt neliší, jenom tam není ta zbytečná "zelenina" navíc. Tím to nechci nějak víc vychvalovat, ale má to větší váhu, protože tam kontroly jsou daleko přísnější a účinky má prokazatelné.

A do třetice ještě jeden hráč, Product B, který by byl podle složení nejlepší http://www.isagenix.com/~/media/product/product-b/product-b-fact-panels/us-en-fact-panel-product-b.ashx , ale bohužel ty vitamíny má chemické (viz info v závorkách). Tady si jen porovnejte složení  s přírodními béčky od QE a taky za jakou cenu a jaká jsou tam % DDD http://www.shopeek.cz/shopeek/eshop/0/3/5/374-ABSOLUTE-POWER-vitaminy-A-B1-B2-B6-B12-C-E-niacin-biotin-kys-listova. Navíc výrobce Isagenix je malý hráč, ten jen teží z toho, že něco frčí a zdá se, že vyrábějí v Číně. Potvrdit to však nemohu.

Osobně bych dala přednost TA-65, kdybych si měla podle složení a mě dostupných informací vybrat. Ale protože vím, že existují levnější řešení s neskutečnými účinky za stejně kvalitních podmínek výroby a spolupracujícími Akademiky věd, tak volím Green od Queen Euniké. Pokud narazím na něco, co to překoná v poměru cena - kvalita - výkon, pak smeknu klobouk.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv