Přeskočit na hlavní obsah

Seboroická dermatitida - ošklivá, ale řešitelná

Seboroická dermatitida (nebo také seborhoická dermatitida nebo seborea) je neinfekční kožní onemocnění. Postihuje pokožku hlavy, obličej a trup. Projevuje se mastnými, lupovitými a zánětlivými ložisky kůže. Příčin je možných více - oslabený imunitní systém, výkyvy počasí, hormonální nerovnováha, genetická dispozice či přemnožení kvasinek rodu Malassezia.



Místa postižená seboreou jsou potažená červenými a žlutými šupinkami, které mohou, ale nemusí svědit. Postihuje zejména části pokožky, které jsou mastné, čili tam, kde se nalézají mazové žlázy. Nadměrné maštění pokožky vede k vytvoření silného mazového filmu na kůži. Seboreu pozná zkušený tricholog vyškolený na anomálie vlasů a vlasové pokožky. Příznaky se kryjí s jiným kožním onemocněním, např. alergií, atopickým ekzémem nebo lupénkou.

Seboroická dermatitida často postihuje kojence v prvních měsících života, stejně tak mladé muže.
Často se léčí přípravky, které jsou fungicidní. V těžkých případech jsou lékařsky předepisovány kortikoidy, které ale při dlouhodobém užívání mají výrazné negatvní účinky.

Seboree nejde obecně předejít. Pokud je pokožka náchylná k nadměrnému maštění, měla by jí být věnovaná zvláštní pozornost. Pravidelně čistit, ale nevysušovat a naopak ji hydratovat nemastnými krémy, např. s obsahem kolagenu. Vlasové pokožce také velmi pomáhá po umytí vlasů vysušení fénem, aby se zabránilo delšímu působení vody na pokožce, které zvýší její pH a podráždí ji.

Můžete zkusit také nasadit Euniké for Woman/ Euniké for Man, (tyto kolekce působí na kožní deriváty) a Powerful Worker, který díky aktivnímu účinku colostra podpoří imunitu.V první fázi dojde ke zhoršení, což je pozitivní reakce, kdy nám organismus dá najevo, že se něco děje a imunita si to poté začne pacifikovat sama. Zpravidla do 3 měsíců by mělo být po problému, v nejhorším případě ke zmírnění. Pokud by stav ještě nebyl ok, pak po kolekci doporučuji nasadit kombinaci Euniké Green 1-1-0 a Deparim 1-0-1 po dobu jednoho měsíce a následně pokračovat v Greenu dlouhodoběji.
Můžete zkusit nasadit Euniké for Woman/ Euniké for Man protože působí na kožní deriváty + colostrum (kolostrum) Powerful Worker. Příznaky by se měly minimálně zmírnit.

Více zde: http://www.qekarna.cz/news/sebhoroicka-dermatitida/
Můžete zkusit nasadit Euniké for Woman/ Euniké for Man protože působí na kožní deriváty + colostrum (kolostrum) Powerful Worker. Příznaky by se měly minimálně zmírnit.

Více zde: http://www.qekarna.cz/news/sebhoroicka-dermatitida/






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv