Přeskočit na hlavní obsah

Chlorella musí být DEZINTEGROVANÁ a pocházet z Čech!!!


Pokud chlorella není dezintegrovaná, moc si z ní váš organismus nevezme. Naše enzymy se nedokážou dostat k jejímu jádru, aby si z chlorelly vzaly to nejlepší, co nabízí. Další účinky zvyšuje mikronizace, díky které se násobí vstřebatelnost. Takovou chlorellu umí vyrábět česká firma Queen Euniké, která k ní přidává ještě další přírodní látky, díky kterým vznikla řada dost zajímavých doplňků stravy.


Chlorella - rozdíly na trhu
  • lisované tablety - jde o produkty vyráběné zapékáním, které bohužel zlikviduje i to málo, co ještě v takovém produktu zůstalo. Buď se zapéká za vysokých teplot nebo se za studena použijí chemická pojiva. U takto zpracované chlorelly si nemůžete být jisti, zda je dezintegrovaná. A právě dezintegrace znamená, zda bude fungovat či ne.
  • sypaná chlorella - většina dostupného sortimentu na trhu není dezintegrovaná. Ví se o tom, ale moc se to nikde neříká. Takto zpracovaná je navíc velmi náchylná na plísně v okamžiku kontaktu se vzduchem. Takže otevřete balení a pak už to jede.... Své by Vám o tom povyprávěli v Mikrobiologickém ústavu Akademie věd, v Třeboni se pod jejich záštitou pěstuje CELOROČNĚ chlorella pyrenoidosa a také velmi vzácný kmen Chlorella SP.
  • želatinová tobolka - pokud je zachován správný technologický postup v silně sterilním prostředí, kdy nedojde ke kontaktu vzduchem, původ suroviny je z Třeboně a je zaručen proces dezintegrace, pak jde o špičkovou kvalitu, která na trhu nemá konkurenci. Ano, opravdu nemá konkurenci. 
U produktů Euniké mám jistotu, že mají v sobě dezintegrovanou chlorellu, neboť Chlorella SP je speciální kmen chlorelly, který se pěstuje pouze v Třeboni. Na obalech produktů tuto informaci najdete, což znamená velmi podstatnou věc - jde o surovinu, která je zkoumána, je 100% dezintegrovaná, je mikrobiologicky ověřená, aby neobsahovala nežádoucí látky a jde skutečně o špičku na trhu. U jiných výrobců tuto jistotu bohužel nikdy nemáte, protože chlorella pyrenoidosa je surovinou, která se hojně pěstuje hlavně v Asii.

Doporučuji pročíst si informace k pěstování u nás v ČR na www.chlorellasp.cz , kde jsou i informace vytažené z věděckých prací a výzkumu této suroviny.









Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv