Přeskočit na hlavní obsah

Kontrola doplňků stravy deklarujících řasu Chlorella odhalila klamání spotřebitele

Státní zemědělská a potravinářské inspekce provedla kontrolu několika produktů s chlorellou. Dva z nich klamaly spotřebitele a údaje se nezakládaly na pravdě. Proto já věřím skutečně jen výrobci, který odebírá českou surovinu z MBÚ Třeboň.
Pojďme se na falšované produkty podívat společně.


Falšovaná Chlorella POWDER z Číny

Prvním hříšníkem je CHLORELLA POWDER, která k nám doputovala z Číny a sloužila  pro další zpracování. Vzorek byl kontrolován u společnosti MEGA PRO NUTRITION s.r.o. a kromě řasy Chlorella obsahoval i značné množství sinic Spirulina. Více o kontrole ZDE.

Kontroly se provádějí namátkově, nicméně v roce 2009 byla stažena Chlorella Extra, také z Číny, pro vysoký obsah olova. Viz. celá zpráva. Olovo bylo zjištěno také v roce 2013 u chlorelly společnosti MEGA-PRO, která výrobek stáhla z trhu, viz celá zpráva.


Falšovaná Chlorella JAPAN z Japonska

U Chlorella JAPAN (uveden výrobce HEALTH LINK) byla zjištěna přítomnost sinice Spirulina. Obsah Chlorelly tvořil pouze cca 1/5 výrobku. Spotřebitel tak dostal zavádějící informaci o složení výrobku.

Kdy se provede kontrola DEZINTEGRACE??


Kontrola Státní zemědělské a potravinářské inspekce bohužel nespočívala také v kvalitě a provedení dezintegrace, takže je otázkou, zda by na seznamu nebylo prohřešků více. Proč je dezintegrace důležitá? Protože pokud není provedena vůbec nebo není provedena správně, tak je chlorella pro nás zcela bezvýznamná. Její obsah je poškozen. V USA se taková vůbec nesmí dostat na trh.
Více o dezintegraci je popsáno na www.chlorellasp.cz






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv