Střevní mikroflóra je důležitou složkou imunity. Než cokoliv koupíte,
ujistěte se, zda produkt neobsahuje umělá sladidla. Ta totiž mění
druhovou skladbu střevních bakterií, které se podílejí na trávení.
Každý
druh bakterií působí jinak a při určité skladbě těchto druhů se potom
rozkládá ve střevech i natrávená potrava, která by jinak trávícím
procesem prošla nevyužita. Živočich se změněnou skladbou bakterií ve
střevech "vytěží" ze stejného množství stejné potravy mnohem více
kalorií, a proto tloustne a je více ohrožován cukrovkou.
Výzkumem
izraelských vědců se potvrdilo, že konzumenti umělých sladidel mají
větší sklony k obezitě a častěji se u nich vyskytuje diabetes. Následné
testy prokázaly, že tito lidé mají skutečně změněnou skladbu střevních
bakterií.
70% zdraví máme ve střevech
Ve
střevech žije asi 500 druhů mikroorganismů Podílejí se na trávících
procesech a produkují vitamíny B12 a K. Pokud střevní mikroflóru
narušíme či změníme, ovlivní to celkově metabolismus a imunitu. Jen od
roku 1980 se počet lidí s nadváhou na planetě zdvojnásobil a přesáhl 1,4
miliardy.
Co dělá ve střevech řasa z Třeboně
Laicky
řečeno vytváří prebiotické prostředí. Prakticky obalí střevo a vytvoří v
něm živnou půdu pro střevní mikroorganismy. Zároveň ze střevních klků
čistí nežádoucí balast. Tím posiluje imunitní systém a působí
preventivně proti rakovině střeva. Více na
www.ceskarasa.cz