Přeskočit na hlavní obsah

9 příznaků, které by ženy neměly ignorovat

Jako ženy máme tendenci odbýt bolesti, nepohodlí a únavu. Přesto bychom měly věnovat pozornost i zdánlivě banální bolesti, která by později mohla vyústit ve vážný zdravotní problém. Zde je 9 příznaků, nad kterými nesmíte mávnout rukou.
  • Extrémní únava
I když budete mít povinnosti, vyčerpání je jedním z příznaků, které by ženy prostě neměly ignorovat. Proč? Extrémní únava může signalizovat celou řadu různých problémů včetně deprese, problémů štítné žlázy, cukrovky a dokonce srdečního selhání nebo rakovinu. Pokud zjistíte, že jste vyčerpaná a nedaří se navrátit energii ani po dopočinku, cvičením či zdravou stravou, zajděte za lékařem.
  • Bolest břicha
Když občas trochu bolí břicho, tak to asi žádný problém neznačí. Může jít o nadýmání nebo malou žaludeční nevolnost. Ale neustálá bolest může být příznakem zánětu slepého střeva, žaludečního vředu nebo problém se žlučníkem. Pokud  je bolest trvalá a v jedné konkrétní oblasti, kontaktujte svého lékaře.
  • Bolest na hrudi
Kdykoliv cítíte bolest nebo tlak na hrudi, neberte to na lehkou váhu. I když bolest na hrudi není vždy známkou srdečního infarktu, mohlo by to být varování, že máte ischemickou chorobu srdeční.
  • Bušení srdce
Pokud cítíte chvění a vzrušení, když se k vám blíží vaše láska, je to v pořádku. Ale pokud takový stav máte, i když nic neděláte, mohl by to být zdravotní problém, který  je třeba řešit. Bušení srdce může také pramenit z kofeinu, přetížení, ale i nedostatku kyslíku v krvi, onemocnění srdečních chlopní nebo hypertyreózu.
  • Bolestivý sex
Pokud sex bolí, věnujte mu pozornost: Vaše tělo se vám zřejmě snaží něco říct. Bolestivý sex může signalizovat celou řadu gynekologických problémů včetně vaginální infekce, hormonální změny nebo endometriózu. Takže pokud zjistíte, že pohlavní styk je nepříjemný nebo bolestivý, okamžitě navštivte gynekologa.
  • Bolesti hlavy
Stresující den v práci nebo křičí děti jsou velmi častou příčinou bolesti hlavy. Pokud ale bolesti dlouhodobě přetrvávají, může jít o příznak mrtvice, infekce v mozku, nádor nebo aneurysma. 
  • Bolest prsou
Pokud nahmatáte v prsu podezřelou bulku, je přirozené, že to ve vás vyvolá obavy rakoviny prsu. Ale prsa mohou signalizovat i cystu nebo  nebo jiné benigní nádor. V případě boule je nezbytné, aby se na vás lékař podíval ihnedurčil příčinu.
  • Dušnost
Nemůžete popadnout dech? Dušnost je častým příznakem u žen se srdečními problémy a může signalizovat chorobu srdeční nebo dokonce hrozící infarkt. Pokud máte pocit na zvracení nebo máte bolesti na hrudi, okamžitě vyhledejte lékařskou pomoc.
  • Špatný spánek

Většina žen má občas neklidný spánek, u mnoho žen obzvlášť v menopauze. Poruchy spánku, zejména dýchací potíže v noci - mohou být také symptomem srdeční příhody (jako je srdeční infarkt), oslabený srdeční sval nebo dokonce astma. 


Všimněte si, že nejvíce zmíněnými problémy jsou ty,které se týkají srdce. Přitom stačí tak málo a budete bez starostí. Srdeční činnost, cévy a chlopně lze posílit pravidelnou dávkou přírodních vitamínů B, které jsou dokonale poskládány s dalšími významnými látkami v českém biologicky aktivním Absolute Power.

Queen Euniké Absolute Power 60 tobolek lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv