Přeskočit na hlavní obsah

Co jsou betaglukany?


Kdysi mě navštívila jedna obchodnice, co se pohybuje v několika MLM systémech a dělá lidem díru do hlavy s produkty, o kterých nemá ani páru. Už ve dveřích působila dost sebevědomě a důležitě. Snažila se na mě chrlit všechny různé rádoby odborné výrazy a přesvědčovala mě,  že jedině její produkty bych měla nabízet, že nic jiného nemá smysl. Dala jsem jí prostor pro monolog (což u mě je opravdu velmi zřídka) a pak jsem se zeptala, zda má v nabídce i betaglukany, že bych do toho šla. Samozřejmě, narazila :-)

"Samozřejmě", odpověděla paní M.Š., "u nás diabetici mají dveře otevřené a v nabídce máme produkty, které dokáží snížit hladinu glukózy v krvi." 

Musela jsem uznat, že paní je výboná herečka, která se nenechá jen tak vykolejit a i když plkala kraviny, neznalce by zřejmě přesvědčila. Velmi mě tím pobavila. Poděkovala jsem jí a vzala si vizitku. 

Nyní Vám vysvětlím pojem betaglukany :)

Co jsou betaglukany?
Betaglukany jsou polysacharidy získávané z přírodních zdrojů (houby, kvasinky, ječmen), u kterých byl prokázán silný stimulující účinek na imunitní systém a antioxidační aktivitu. Například polysacharidové molekuly extrahované z buněčné stěny hub hiratake a shitake jsou hojně používány v japonské medicíně. Betaglukan je bezpečný a velmi účinný doplněk stravy, který zlepšuje stav imunitního systému, obnovuje systém těla a tím umožňuje lepší prevenci před onemocněním.

Podpora vlastní imunity organismu
Podstatnou složkou buněčného organismu jsou právě glukany, které mu dodávají nezbytnou energii. To platí především u buněk zajišťujících obranyschopnost organismu. Mají-li tyto buňky dostatečné množství glukanů, jsou živější, odolnější vůči infekcím, rychleji se množí. Jejich účinky ocení každý, kdo nežije zrovna zdravým způsobem života a nestará se příliš o principy zdravé výživy, je pod neustálým fyzickým nebo emocionálním stresem.

Kdyby se náhodou u vás paní M.Š. nebo jiná její obdoba zastavila, mějte připravenou otázku, na kerou znáte odpověď a zjistíte, jak to s takovými produkty vlastně je.

Betaglukany onsahuje např. Euniké Green, se kterým pracuji převážně u alergiků, astmatiků, ale i onkologických pacientů.


 







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv