Přeskočit na hlavní obsah

Jak chráníte své děti?

V dnešní době jsou naše děti denodenně vystaveny chemikáliím a endokrinním disruptorům. Nemůžete změnit všechno, ale jako rodiče máte velkou moc nad tím, co vaše děti dávají do úst a na kůži. Zkuste aspoň  malou změnu.


Oblečení a ložní prádlo
Ujistěte se,  že pyžama, ložní prádlo, polštáře a matrace neobsahují polybromované difenylethery (PBDE), třídu ohnivzdorných chemikálií. Ty představují u dětí zdravotní rizika spojená s narušením štítné žlázy, problémy s pamětí, poškození sluchu, snížený počet spermií v pozdějších letech a vrozené vady. Zvolte proto organické ložní prádlo a oblečení, které je bez těchto látek.

Hračky
Ftaláty
DEHP a DINP jsou přidávány do plastů, aby byly pružné. Ale představovují zdravotní riziko pro vás a vaše děti, protože jsou endokrinní disruptory. Mnoho výrobců a obchodníků se zavázalo k odstranění ftalátů ze svých hraček, ale v případě, že jde o distribuci z Číny, si nemůžeme být 100% jistí. Místo toho volte nelakované dřevo nebo organické látkové hračky.

Láhve a plenky
Vyvarujte se umělých lahví. Raději použijte skleněné. Co se týká plenek, upřeďnostněte nebělené plenky.

Šampon proti vším
Pokud nechcete nalít na dětskou hlavičku toxické pesticidy při hubení vší, běžte na jejich likvidaci mechanicky a pravidelně používejte všiváček, kterým odstraníte hnidy dřív, než se vylíhnou do vší.  Vlasy myjte šamponem proti vším s přírodními složkami, které obsahují několik kapek tea tree. Výborně se osvědčil šampon s tropokolagenem a každodenní vyčesávání. Za tři dny bylo po problému a již se nevrátil :) Více popsáno v článku Vši ve vlasech.

 

Inventia kolagenový šampon 200 ml lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv