Přeskočit na hlavní obsah

Stříkáte? Ošetřujete? A proč se likvidujete?

Příroda je krásná a báječná. Někdy může být i nepohodlná. Koneckonců, kdo chce myši nebo šváby v kuchyni a plevel v záhonku? Ačkoli existuje jednoduché řešení  proti škůdcům - jako jsou pesticidy, insekticidy, herbicidy - přemýšleli jste někdy o tom, jak nás, naše milované, a naše domácí zvířata tyto chemické látky ovlivňují? 

Obzvlášť děti jsou na tyto látky citlivé, neboť jsou plné toxinů a chemikálií. Proto je lepší je nepoužívat.

Přestaňte používat herbicidy jako je Roundup, který obsahuje karcinogeny, což znamená, že může velmi zvýšit pravděpodobnost rakoviny. Jeho toxiny dokáží zamořit zeminu do několika metrů od místa postřiku a ovlivní i kvalitu vodních zdrojů v okolí. Raději plevel vytahejte ručně nebo vyzkoušejte přírodní herbicidy - ocet a sůl. Nejenže budete eliminovat tyto nebezpečné chemikálie, ale protáhnete své tělo a spálíte nějaké kalorie.

Vyhněte se pesticidům a snažte se vypěstovat svou zeleninu a ovoce. Na hlodavce nastražte staromódní pasti - návodů na internetu najdete spousty.

Pokud si nyní říkáte, proč to mám měnit, když chemii používám celý život? Právě proto, abyste ten život neměli kratší. Každá změna k lepšímu prospěje vám a vašemu okolí.

Zkuste používat přírodní přípravky, jako je například COMPO !







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv