Přeskočit na hlavní obsah

Za alergické děti si můžeme sami

Alergie všude kam se podíváte. Takový je výsledek velmi přehnané a sterilní péče. Jakmile dítě něco bodne, šup, namažeme Fenistil gel. Když se imunita dítěte poprvé setká s alergenem a musí si na něj vytvořit nějakou reakci, zazdíme mu to Fenistil kapkami, Zyrtecem a jinými nesmysly, místo abychom dali čas organismu se s tím poprat a navyknout si. Alergie si vlastně vytváříme sami a ještě si je farmaceutickými přípravky krásně přiživujeme a udržujeme.

Alergiemají počátek v dětství. Zde jsou nejčastější přířiny:
  • Stravování batolat
    Špatná skladba jídel u dětí, které přecházejí z kojení na pevnou stravu, je nejčasější příčinou alergií. Např. s podáváním potravin, obsahující mléko, by se mělo vyčkat až do jednoho roku dítěte. Enzymy tak malého tvorečka totiž ještě nedokáží odbourat laktózu v mléce obsaženou. Podobně jsou na tom i určité druhy ovoce. Opatrně by se mělo i s pečivem, obsahujícím lepek.
  • Čistota a sterilita
    V současném světě a životním stylu převládá hygiena. Děti tak nejsou vystaveny bakteriím, které pomáhají trénovat jejich imunitní systém, protože životní podmínky na celém světě se staly příliš sterilní.
  • Užívání léků
    Zvýšené užívání některých léků , jako jsou antibiotika nebo paracetamol, také hraje svou roli. Aby ne, když je lékaři předepisují i na banální nemoci.
Chce to kojit co nejdéle, přemýšlet nad stravou dětí, nechat je hrabat se v hlíně, nelpět na každodenním úklidu, semtam je nechat jít spát "na hulváta" a řešit nemoci tak, jak by je řešily naše prababičky. Podání léku je sice rychlejší, o to pak ale bude život vašeho dítěte po zdravotní stránce složitější.

Pokud naučíte dítě od malička na všechno nasazovat kapičky či mastičky, vyroste choulostivý  jedinec, který bude závislý na léčbě a na jaře, kdy příroda ožívá a je nejkrásnější, nebude moc vylézt ven. A užívat dlouhodobě léky se nevyyplácí. Nikdy to dobře nekončí, viz: Alergie - příčiny a řešení






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv