Přeskočit na hlavní obsah

Názory odborníků na současný přístup k medicíně proti stárnutí a gerontologii. Závěry z Mezinárodního sympozia v Ženevě, 27.5.2017.

Dostal se mi pod ruku dokument od Švýcarských vědátorů. Podle odborníků, kteří jednali v Ženevě,  je možné žít déle a ve skvělé formě. Když pravidelně zásobujeme organismus peptidy, můžeme zpomalit známky stárnutí.

Téma dlouhověkosti bylo také hlavním tématem na posledním Mezinárodním sympoziu v Ženevě, kde  gerontologové předložili nové výzkumy týkající se zpomalení vnitřních procesů stárnutí organismu. Podle odborníků je možné prodloužit délku života a současně udržet  jeho formu a zdraví. Podle nich stačí několik malých změn, které bychom měli zavést v našem způsobu života, abychom dosáhli pozoruhodných výsledků.

Veškerá naděje spočívá v peptidech rybího kolagenu


Vlastnosti peptidů rybího kolagenu byly v Ženevě nejčastěji zdůrazňovány – když zásobujeme organismus vnitřně i vně peptidy živého rybího kolagenu, jsme schopni zpomalit projevy stárnutí. Peptidy to není nic jiného než bioaktivní řetězce aminokyselin, které zvyšují sekreci lidského růstového hormonu (HGH). Podporují také metabolismus tuku,  růst kostí a nárůst svalové hmoty.

Prof. Vladimir Khavinson, bývalý ředitel evropské sekce Mezinárodni asociace gerontologie a geriatrie, který se zabývá peptidy od dob studené války, vysvětluje, že náš organismus po dosažení věku 20 let zpomaluje tvorbu HGH až o 14% za deset let. Protože tvorba bílkovin je nezbytná pro fungování našich orgánů a celého organismu,  potřebujeme nástroje, které stimulují naše buňky k aktivitě v této oblasti – odpovědí na tento problém jsou rybí peptidy.

Výzkum, který byl vědci proveden na laboratorních zvířatech, dokazuje, že pravidelné doplňování peptidů do jejich organismů způsobuje: prodloužení života, zastavení kancerogeneze a významně zlepšuje regeneraci ledvin a vzhled srsti.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv