Vědecké poznatky dokládají,
že mezi činností nervové soustavy, hormonální regulací a imunitním
systémem v lidském organismu existují těsné vazby a řízená kooperace.
Mnohdy je narušujeme vědomě i nevědomě například špatnou skladbou
stravy, vysokým kalorickým příjmem, narušeným životním prostředím nebo
stresem. To vše vede k poškozování buněk, enzymů, tkání a přispívá k
řadě onemocnění, někdy i závažných.
Chlorella pomáhá
napravovat následky našich dietních prohřešků, aktivizuje
metabolismus, zlepšuje regeneraci, vývoj a růst, dodává cenné
bílkoviny, vitamíny, minerální a stopové prvky, ozdravuje
střevní mikrofloru, působí příznivě na sliznici tlustého střeva.
Některé ženy
docenily, mnohé možná ani netuší, že Chlorella působí
preventivně nebo v podpoře léčení gynekologických zánětů, včetně
těch kvasinkového typu.
České produkty s chlorellou jsem volila především z důvodu pěstování v ČR a následné technologii zpracování. Technologický vklad vyrábějící společnosti spočívá v mikronizaci a dezintegraci
složek. V případě řasy dojde k porušení buněčné membrány a masa řasy
se tak stane lépe dostupnou pro naše trávicí enzymy. Cenné látky tak
mohou účinkovat v neuvěřitelné síle, podílet se na detoxifikaci
organismu a pomáhat udržení zdraví.