Přeskočit na hlavní obsah

Co se děje s našimi orgány podle hodin

Biologické hodiny sehrávají v organismu určité role. Každý orgán má svůj čas. Pokud mu dopřejete, co právě potřebuje, bude vyšlapovat Váš organismus jako švýcarské hodinky.


3:00 - 5:00 - Plíce, mužské pohlavní orgány, dýchací cesty
Toto je aktivní období plic, kdy se připravují na jejich každodenní práci. Sexuální aktivita mužů je v tomto čase největší, produkuje se většina pohlavních hormonů. Dýchací cesty procházejí údržbou, takže nějaké zakašlání neznamená nemoc. Protose ráno ti, co jim samoočista těla funguje, probouzejí s hleny. ty je nutné vykašlat.

5:00 - 7:00 - Tlusté střevo
V této časové periodě tlusté střevo osvobozuje tělo od toxinů nacházejících se v exkrementech. Tělo má sníženou výkonnost.

7:00 - 9:00 - Žaludek
Žaludek je nejefektivnější v 8:00. Je to čas, kdy bychom si měli dát vydatnou snídani bohatou na vitamíny a minerály.

9:00 - 11:00 - Nervový systém, slezina
Naše tělesná teplota je optimální; nervový systém je nejspokojenější, náš výkon je poměrně vysoký. Je to čas na práci a učení.

11:00 - 13:00 - Srdce
Stoupá srdeční cyklus, což je čas na sport. Obsah žaludeční kyseliny a produkce žluči se zvyšuje a 12tá hodina je nejvhodnější na oběd.

13:00 - 15:00 - Tenké střevo
Krevní oběh se zpomaluje, energie je soustředěna v tenkém střevě. V této časové periodě méně vnímáme bolest, proto je to vhodná doba například na zubní zákroky.

15:00 - 17:00 - Močový měchýř
Během této doby močový měchýř pracuje nejintenzivněji, takže by se mělo konzumovat jídlo bez cukru a také nealkoholické nápoje. Naše tělo se zbavuje toxinů, aby bylo opět v dobré síle. Vhodná doba na učení, sport a práci.

17:00-19:00 - Ledviny
Naše ledviny provádějí nejintenzivnější úklidové práce, a proto bychom je neměli v tomto období zatěžovat tuky, cukrem, solí nebo podobnými toxiny. Snižuje se nám krevní tlak, zpomaluje rychlost srdce. Je to vhodný čas na odpočinek od práce a také na lehkou večeři.

19:00 - 21:00 Osrdečník
Pokud se rozhodneme navečeřet se v tomto čase, zůstane toto jídlo v těle nestrávené do dalšího dne. Naše energetické dráhy jsou totiž zpomalené, tělo se připravuje na odpočinek.

21:00 - 23:00 - Erwärmer – TROJITÝ OHŘÍVAČ
Trojitý Ohřívač není orgán, označuje část těla, kde se spojuje a spolupracuje dolní, střední a horní část našeho těla. Jeho posláním je vést energii přijatou dýcháním, jídlem a pitím, tedy energii absorbovanou naším žaludkem a plícemi. Toto období je období obnovy, kterou naše tělo potřebuje (a po které touží i naše duše). Naše efektivita je v tomto období nejnižší. Je to čas pro osvěžující spánek; proto bychom v tomto období neměli vykonávat žádnou fyzickou nebo duševní aktivitu.

23:00 - 1:00 - Žlučník

V této době jsou záchvaty žlučníku nejintenzivnější a je obtížné snížit bolesti.

1:00 - 3:00 - Játra
Játra detoxikují organismus v plné síle, proto v tomto období je nevhodné tělo zatěžovat. Léčbu jater je, ale naopak vhodné provádět mezi 14:00 a 15:00.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv