Kukuřice a sója jsou dvě přední suroviny, které jsou geneticky
modifikovány. To z nich dělá cenově dostupné plodiny. Ale rozhodně to
neznamená, že jsou dobré pro naše zdraví. I když genetická
modifikace je ideální pro potravinářský průmysl, protože umožňuje delší
trvanlivost a někdy i zajímavé vlastnosti surovin, není to nic
ohromujícího a významného pro náš organismus.
Jsme navrženi tak, abychom
trávili přírodní a výživné potraviny, nikoliv falešné a produkované ve
vědecké laboratoři. U geneticky modifikovaných plodin prostě nevíme, jak
budou v dlouhodobém horizontu ovlivňovat naše tělo. Mohly by produkovat
nové toxiny, vyvolat alergie, nebo zvýšit rezistenci vůči antibiotikům.
Stejně tak, jak se ukázalo u umělých sladidel.
Když vybíráte
potraviny, měli byste podobně smýšlet i u masa. Geneticky modifikovanou
kukuřicí jsou totiž krmena i zvířata. Takže konzumací takového kuřete či
vepře se modifikovaná plodina dostává i do nás.
Proto se
vyvarujte se falešným, modifikovaným a umělým surovinám, zpracovaným
jídlům, u kterých neznáte původ a dejte přednost zpracovatelům, které
nepoužívají takové suroviny i při výkrmu.
Podívejte se, jak
český národ začíná být nejtlustším na světě. Zvyšuje se výskyt rakoviny
střev.
Předtím vládli v tomto směru Američani, u nichž průmyslová a
potravinářská revoluce začala o pár let dříve. Oni sami již na tento
problém upozorňují a velmi ho vnímají. Vědí, že GMO suroviny nejsou v
pořádku.
Síla heřmánku proti rakovině
-
Heřmánek je vysoce toxický pro buňky rakoviny prsu. U esenciálního oleje z
heřmánku bylo ve studii prokázáno, že zabíjí až 86% buněk karcinomu prsu
spušt...