Přeskočit na hlavní obsah

Jak modifikované potraviny kontaminují naše tělo

Kukuřice a sója jsou dvě přední suroviny, které jsou geneticky modifikovány. To z nich dělá cenově dostupné plodiny. Ale rozhodně to neznamená, že jsou dobré pro naše zdraví. I když genetická modifikace je ideální pro potravinářský průmysl, protože umožňuje delší trvanlivost a někdy i zajímavé vlastnosti surovin, není to nic ohromujícího a významného pro náš organismus.

Jsme navrženi tak, abychom trávili přírodní a výživné potraviny, nikoliv falešné a produkované ve vědecké laboratoři. U geneticky modifikovaných plodin prostě nevíme, jak budou v dlouhodobém horizontu ovlivňovat naše tělo. Mohly by produkovat nové toxiny, vyvolat alergie, nebo zvýšit rezistenci vůči antibiotikům. Stejně tak, jak se ukázalo u umělých sladidel.

Když vybíráte potraviny, měli byste podobně smýšlet i u masa. Geneticky modifikovanou kukuřicí jsou totiž krmena i zvířata. Takže konzumací takového kuřete či vepře se modifikovaná plodina dostává i do nás.

Proto se vyvarujte se falešným, modifikovaným a umělým surovinám, zpracovaným jídlům, u kterých neznáte původ a dejte přednost zpracovatelům, které nepoužívají takové suroviny i při výkrmu.

Podívejte se, jak český národ začíná být nejtlustším na světě. Zvyšuje se výskyt rakoviny střev.

Předtím vládli v tomto směru Američani, u nichž průmyslová a potravinářská revoluce začala o pár let dříve. Oni sami již na tento problém upozorňují a velmi ho vnímají. Vědí, že GMO suroviny nejsou v pořádku.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv