Přeskočit na hlavní obsah

Jak modifikované potraviny kontaminují naše tělo

Kukuřice a sója jsou dvě přední suroviny, které jsou geneticky modifikovány (GMO). To z nich dělá cenově dostupné plodiny, ale rozhodně to neznamená, že jsou dobré pro naše zdraví. I když je genetická modifikace ideální pro potravinářský průmysl (delší trvanlivost, zajímavé vlastnosti), pro náš organismus to nic přínosného není. Jsme uzpůsobeni k trávení přírodních a výživných potravin, nikoliv potravin vytvořených v laboratoři. U geneticky modifikovaných plodin neznáme dlouhodobé dopady na naše tělo. Mohou produkovat nové toxiny, vyvolat alergie, nebo zvýšit rezistenci vůči antibiotikům. Podobné problémy se ukázaly u umělých sladidel. Při výběru potravin myslete i na původ masa. Geneticky modifikovanou kukuřicí jsou krmena i zvířata. Konzumací takového masa (kuřecího, vepřového) se GMO dostává i do našeho těla.

Proto se vyhýbejte

  • Falešným surovinám
  • Modifikovaným surovinám (GMO)
  • Umělým surovinám
  • Zpracovaným jídlům nejasného původu

Upřednostňujte

  • Potraviny od zpracovatelů, kteří nepoužívají GMO suroviny (ani při výkrmu zvířat).

Důsledkem konzumace nekvalitních potravin je, že se český národ stává jedním z nejtlustších na světě. Zvyšuje se i výskyt rakoviny střev.

Dříve v tomto trendu vedli Američané, kde potravinářská revoluce začala dříve. Američané si tento problém uvědomují a upozorňují na něj. Ví, že GMO suroviny nejsou v pořádku.





Nežádoucí účinky léčiv