Přeskočit na hlavní obsah

Anionové vložky - historie a přehled na trhu

S anionovými dámskými vložkami obchoduje moje známá již několik let napřímo s dovozci. Na trhu jich je nepřeberné množství, přesto by bylo dobré znát vše o jejich původu a umět si správně vybrat.
Trochu tedy nastíním, jaká byla jejich histroie na našem trhu.

Nejprve se na českém trhu objevila řada anionek Love Moon, které u nás distribuovala společnost Winalite. Svého času byly registrovány jako zdravotní materiál, takže se na ně vztahovalo i nižší DPH. Jelikož jde o patent vynalezený v Číně, tak tyto anionové vložky (neboli vložky s anionovým čipem) byly dodávány nejprve v obalech s čínskými znaky. Bohužel společnost Winalite je mezinárodní a tak se sem zboží bylo distribuováno přes jiný stát a cena byla příliš vysoká. Přesto si zboží díky svým vlastnostem našlo své zákazníky.

Později se Love Moon změnily na WinCare a výroba byla přesunuta k jiné společnosti. A zde pak nastal veký zlom. Tato společnost vyráběla anionové vložky ve velkém a pro kohokoliv. Postupně začala původní kvalita upadat.  Do teď se na trhu vyskytují pod různými cizími názvy, nejrozšířenější je WINION.


ANIONKY byly nejoblíbenější


Mezitím, co se u nás v ČR poprvé anionové vložky vyskytly, se na trhu objevil nový hráč, český dovozce s vložkami Anionlady s vylepšenou technologií, kdy anionový čip byl posílen nanovlákny s infračerveným zářením. Český dovozce si veškerou výrobu hlídá sám a dotáhl to do podoby, kdy obaly mají české popisky, certifikaci ISO a také číslo mezinárodního patentu.

GENTLE DAY jsou nejkomfortnější


A pak tu máme ještě anionky, které mají všechny vlastnosti jako zmíněné Anionlady a k tomu navíc povrch z bavlny, jsou bez chloru, ekologické a mají navíc další certifikáty. A oblíbily si je i ženy v USA.  Více na www.ANIONKY.cz






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv