Přeskočit na hlavní obsah

Vypadají jako lidské orgány a zároveň jim pomáhají

Existuje souvislost mezi tvarem zeleniny a ovoce s orgány v těle, které vypadají stejně. Spojitost tu opravdu je a je logická a funguje. Podívejme se na pár příkladů, které vám to potvrdí. Příroda je ve své dokonalosti velmi jednoduchá :-)


Vlašský ořech
Vypadá jako mozek a znaky na jeho slupce vypadají jako mozková kůra. Vědecky je dokázáno, že ořechy pomáhají zvyšovat a rozvíjet funkci mozku.

Mrkev

Když ukrojíte mrkev na kolečko, zjistíte, že vypadá jako lidské oko. Věda dokázala, že mrkev podporuje krevní oběh v tomto orgánu a zlepšuje tak funkci zraku. Mrkev má svou oranžovou barvu díky beta-karotenu, který snižuje riziko vzniku šedého zákalu. Také chrání před makulární degenerací související se stárnutím. Tento problém postihuje jednoho ze čtyř jedinců nad 65 let.

Rajče
Jedno rajče má čtyři komory a je červené. Naše srdce má čtyři komory a je červené. Takže spojitost je zřejmá. Všechny výzkumy dokazují, že rajče je plné lykopenu, který je velmi prospěšný pro srdce a krev.

Fazole

Tvar fazole připomíná ledvinu a také jsou na ledviny velmi dobré, neboť pomáhají udržovat jejich funkci. Odvodňují, zbavují otoků a ledviny pročišťují. Fazole poskytují celou řadu minerálů a vitamínů a proto jsou obecně prospěšné pro zdraví člověka. Jestliže jsou vaše ledviny zdravé, fazole mohou – pokud jsou konzumov& aacu te;ny jako součást vyvážené stravy – přispět ke zdraví ledvin. Jestliže vaše ledviny jsou nemocné, možná budete potřebovat zvýšený příjem fazolí. Nejvhodnější jsou mungo fazole a adzuki.

Avokádo, lilek a hruška
Avokádo, hrušky a lilek jsou dobré pro zdraví a fungování dělohy a děložního hrdla a také vypadají jako tyto orgány (otočená hruška). Moderní výzkum ukazuje, že když žena sní jedno avokádo týdně, vyrovnává porodní hormony, nežádoucí porodní váhu d ítěte a může dokonce předcházet rakovině děložního čípku. Dokonce trvá přesně devět měsíců, než avokádo dozraje, stejně jako vývoj dítěte v děloze. Dokonce se uvádí, že v těchto plodec h je více než 14.000 fotolytické chemických složek výživy.

Fíky
Fíky jsou plné semen, což je důvod, proč se počet spermií při jejich pravidelné konzumaci zvyšuje, rychleji se hýbou a zabraňují tak neplodnosti u mužů.

Olivy
Olivy zvyšují zdraví a funkci vaječníků. Italská studie zjistila, že ženy, jejichž strava obsahovala hodně olivového oleje, měly o 30% nižší riziko vzniku rakoviny vaječníků. Zdravé tuky v oleji mohou dokonce pomoci potlačit genetickou predispozici k vyvolání rakoviny.

Brokolice
Malé hlavičky brokolice, které jsou tak těsně u sebe velmi připomínají 100 rakovinných buněk.Tým výzkumníků na US National Cancer Institute zjistil, že týdenní porce brokolice stačilo k tomu, aby se snížilo riziko rakoviny prostaty o 45%.

Sladké brambory neboli batáty
Sladké brambory připomínají slinivku břišní a také skutečně mohou vyrovnat glykemický index u diabetiků a podporují zdravou funkci tohoto orgánu. Sladké brambory mají vysoký obsah beta-karotenu, který je silným antioxidantem, který chrání všechny tkáně v těle, včetně slinivky před rakovinou nebo škodami spojených se stárnutím.

Citrusové plody - pomeranč, grapefruit a další
Citrusové plody, vypadají jako ženská ňadra a také na ně mají konejšivý vliv.

Zázvor
Zázvor vypadá jako žaludek a také pomáhá při trávení. Indové a Číňané používají zázvor již více než 5000 let ke zklidnění žaludku a vyléčení nevolnosti. Zázvor také zpomaluje tempo růstu nádorů tlustého střeva.

Houby
Houby při rozkrojení na polovinu připomínají tvar lidského ucha. Houby zlepšují sluch, protože obsahují vitamín D, který je také zdravý pro kosti, zvláště pro tři malé kůstky v uchu, které přenášejí zvuk do mozku.

Hroznové víno
Hrozny se podobají alveolům v plicích. Strava s vysokým obsahem čerstvých hroznů ukázala, že se snížilo riziko rakoviny plic a rozedma plic. Semena hroznů také obsahují chemické látky zvané proantokyanidiny, které snižují závažnost astmatu.

Celer, Rebarbora, Bok-Choy
Celer, rebarbora a Bok-Choy vypadají jako kostní struktura. Tyto potraviny cíleně posilují pevnost kostí. Kosti se skládají z 23% hydroxidu sodného a tyto potraviny sodík obsahují. Pokud nemáte dostatek sodíku ve své stravě, tělo si ho bere z kostí, a tím je oslabuje. Tyto potraviny doplňují a zásobují kostru těla.

Ženšen
Kořen ženšenu vypadá jako celé lidské tělo a je také celostním lékem na téměř všechna onemocnění. Když se pozorně zadíváte na každé ovoce a zeleninu, jistě vám po chvilce dojde, na který orgán našeho těla je vhodné, znáte-li ovšem dobře lidské tělo.

Cibule
Vypadá jako naše buňky a přesně tahle zelenina pomáhá i při jejich čištění. Výzkum ukazuje, že cibule odplavuje odpadní látky ze všech tělesných buněk. Dokonce produkuje slzy, které umývají epitelové vrstvy z očí.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv