Přeskočit na hlavní obsah

Břišní tuk? Oklamte kortizol!

Dnes těžko najdeme někoho, kdo není ve stresu. Tento chaotický uspěchaný život končí nadprodukcí kortizolu. A ten má obrovské dopady na naše celkové zdraví.

Trpíte-li nespavostí a vyšší tělesnou hmotností (zejména tukem kolem pasu), může za to kortizol. Zkusme tenhle potenciální problém napravit.


  • Zjistěte více, jak na tom s produkcí kortizolu jste.  Nechte si udělat jednoduchý krevní test a zjistíte, zda jsou vaše hodnoty v normě. 
  • Zařaďte do svého jídelníčku DHA. Tento doplněk pomáhá proměnit kortizol zpět na kortizon, pomáhá snížit množství kortizolu ve vašem organismu.
  • Udržujte rovnováhu pohlavních hormonů. Eestrogen a progesteron jsou zodpovědní za zvýšený kortizol.  Pokud vaše krevní testy ukazují, že hladina některého z těchto hormonů je nízká, zvažte je vyvážit.  Pro ženy je na to vhodný Euniké Red, pro muže Euniké Blue.
  • Začněte chodit spát ve stanovený čas každý večer. Vaše tělo pro úplnou regeneraci potřebuje osm hodin spánku. Tím, že mu je dopřejete, vaše hladina kortizolu začne klesat. Spěte v naprosté tmě! Výzkum ukázal, že i trochu světla zvyšuje stresové hormony.
Kromě toho se snažte snižovat hladinu kortizolu i jinou formou, např. relaxací jako je meditace, hluboké dýchání a cvičení.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv