Přeskočit na hlavní obsah

Nízkosacharidová dieta požírá tuky

Existuje 5 pravidel, které když dodržíte, shodíte 5 kg tuku za jeden měsíc. Je to celkem jednoduché. Navíc si jednou týdně můžete udělat porušovací den a cpát se vším, na co máte chuť.

1.  Zapomeňte na bílé sacharidy

Zakázán je chléb, rohlíky, housky, rýže, obiloviny, brambory, těstoviny, tortilly, pita chléb, obalované smažené pokrmy. Při bělení se používá mimo jiné kysličník chloričitý, který vytváří v kombinaci se zbytkovým proteinem ve většině těchto potravin alloxan. Vědci používají alloxan k vyvolání diabetu u laboratorních krys.

2.  Zvykněte si na stejná jídla a jezte pravidelně

Pokud budete jíst stále dokola několik málo jídel, tuk bude ubývat rychleji a svalovina poroste. Kombinujte proteiny – luštěniny – zeleninu. Po jedné položce z každé skupiny. Naučte se jíst každé 3 hodiny.

3.  Žádné kalorie v pití

Pijte nejlépe neperlivou vodu, neslazené čaje. Vyhněte se mléku včetně sojového. Umělá sladidla stimulují nárůst hmotnosti, takže light a zero verze jsou tabu. Sklenka červeného neuškodí, na rozdíl od bílých vín a piva.

4.  Nejezte ovoce

Ovoce je sice zdravé, ale není dietní. Není potřeba ho jíst každý den. Cukry z ovoce stimulují ukládání tuku. Avokádo je jedinou výjimkou, pokud to nepřeženeme.

5.  Udělejte si v týdnu jeden porušovací den

Nebojte se jeden den v týdnu hřešit  dietu porušit. Můžete jíst, co chcete, opět každé tři hodiny. Paradoxní je, že dramatický nárůst příjmu kalorií tímto způsobem jednou týdně zvyšuje úbytek tuku, protože zajistí, aby váš metabolický výdej zůstal nadále na omezování příjmu kalorií. Tento bod však funguje jen při dodržování všech zásad.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv