Přeskočit na hlavní obsah

Collibre Swiss Collagen - recenze

Tak nám další známá modelka začala fušovat do kolagenu. Bohužel Andrea Verešová asi netuší, že jde zase opět pouze o mrtvý peptid a nezachrání ho ani marketingové řečičky a to, že ho vyrábějí Švýcaři. Takže si to opět hezky ujasníme, jak za draho se prodává něco, co má stejný účinek jako gumoví medvíci. A po nich opravdu nikdo neomládl.

Eshop Collibre se snaží svou klientelu vychovávat a tak jim na celé své jedné stránce nejprve vysvětluje, kolik kolagenu tělo obsahuje a proč ho vlastně potřebujeme. Zde jde o pravdivé informace, neboť ty už byly zveřejněny vědci z Polska již v dávné minulosti a tak není problém s těmito informacemi dál nakládat. Tím to ale celé končí. Pak už jde pouze o trik a marketing na důvěřivého a oboru neznalého spotřebitele.



Collibre na trh vstoupilo s hydrolyzovaným kolagenem. Tedy naprosto s tím samým, co už na trhu je od jiných značek. Dokonce se snaží spotřebiteli ve svých otázkách a odpovědích vnutit, že není rozdíl u zdroje kolagenu (rybí, vepří, hovězí), ale že je důležitá jeho hydrolýza. A to není pravda. Surovina z ryb je důležitá v první řadě proto, že je nejvíce identická s lidskou bílkovinou. A teprve po té následuje technologie zpracování. Vytvořit hydrolyzovaný kolagen umí i běžný potravinářský průmysl. Takže zde se chlubit právě hydrolýzou, není nic zvláštního. Hydrolyzovaný kolagen je z pohledu věděckého tzv. mrtvý peptid a jeho vstřebatelnost je opravdu mizivá.

Hydrolyzovaný kolagen je jiným výrazem pro želatinu. Ta vzniká následkem termického rozpadu síťových peptidových vazeb kolagenových bílkovin. Vzhledem na snadnou dostupnost velkého množství této levné suroviny bývá hydrolyzát kolagenu také nejlevnější formou zdroje kolagenových bílkovin, který je velmi hojně využíván při výrobě potravinářských výrobků. Bývá přidáván jako složka, která dodává správnou konzistenci nebo jako prostředek k zahušťování. Hydrolyzovaný kolagen bývá také oblíbeným komponentem pro producenty levnějších kosmetických výrobků a doplňků stravy jako neplnohodnotná náhražka nativní kolagenové bílkoviny.

Takže levně vyrobit, draho prodat. A když Kolagen Collibre propaguje vybotoxovaná, napíchaná  a vyliftingovaná Andrea Verešová, spotřebitel nabyde dojmu, že jde o něco opravdu TOP. Ale to samé už zkoušela i Simona Krainová s produktem Masterpiece. Nicméně Verešová propaguje i jinou značku hydrolyzovaného kolagenu. Takže zde jde hlavně o honorář.




Vážení, jediný opravdu funkční kolagen, aby jej náš organsimus přijal, je pouze v podobě HYDRÁTU, nikoliv HYDROLYZÁTU. Výroba hydrátu je patentována polskými vědci z firmy Inventia. Jde o skutečný živý kolagen, tropokolagen. Takže pokud nejde o HYDRÁT, tak nemá cenu žádná investice. Zde je podrobné vysvětlení, jak to s těmi typy kolagenů na trhu je.

Živý hydrát kolagenu od Inventia


Už nějakou dobu byl klid, ale opět se z lidí rádoby marketingoví specialisté snaží dělat blbce. Mimochodem, vy, co jíte aspik, gumové medvíky a jiné želatinové pochutiny, máte obličej jako vybotoxované modelky? Ostatně proběhly i testy na účinky hydrolyzovaného kolagenu a hydrátu. Zde jsou výsledky.

Ono stačí udělat pár pokusů a hned zjistíte, že hydrolyzovaný kolagen neumí to samé, co hydrát. Např. když máte odřený nos od rýmy, nedokáže ho přes noc zahojit. Když vás něco štípne, nedokáže okamžitě bolest utlumit. Neumí zahojit drobné jizvičky, např. při neštovicích. Nebo když si dítě rozsekne bradu... prostě těch rozdílů je spousty, proto od hydrolyzátu nečekejte, že vás omladí.  Případně si ho vyrobte doma sami za pár korun, když byste ho opravdu i přes tuto recenzi vyžadovali.
Zde jen pár zmínek, když používáte HYDRÁT od Inventie, jak funguje v praxi: Pohmožděné ouško, Pohmožděná a poškrábaná tvář, Úraz žeber při bojovém sportu


Doporučuji tento článek od lékaře, který krásně popisuje, jak funguje živý kolagen, hydrát, co opravdu organismus umí využít - Hodnocení lékaře






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv