Přeskočit na hlavní obsah

Herbal Essences regenerační šampon a kondicionér - recenze

Dnes mě v obchodě zaujaly výrobky Herbal Essences. Na první pohled srší přírodou a žádnou chemikálií. Tak jsem se podrobně zaměřila na složení a zjistila, že takový šampon do mé koupelny určitě nezamíří.

Údajně šampon obsahuje 90% přírodních složek. Podle složení na obalu to ale vypadá, jako by se na něm vyřádili v chemické laboratoři.

Dráždivé tenzidy (SLS), které nechápu, proč tam jsou, když byl použit zároveň i méně dráždivý Cocamidopropyl betaine (otázkou je, zda byl vytáhnut z kokosu nebo byl vyroben synteticky). SLS narušují přirozený film pokožky. Jelikož několik let používám šampon bez SLS, nerada bych, aby má hlava se opět začala zcela nepřirozeně po použití šamponu mastit.

Bohužel mě zklamal i silikon Dimethicone. Chápu, že výsledkem jsou hladké vlasy, ale nemíním si je těmito svistvy zanést! Další důvod, proč nemohu použít, je chlorid sodný. Soli tohoto typu vlasy vysušují a narušují.

Parfemace toxinem Alpha-Isomethyl Ionone mě odrazuje. Magnesium Nitrate (Dusičnan hořečnatý) se využívá v pyrotechnice nebo jako hnojivo, je totaké jedna z látek způsobujících vodní kámen. Proč je v šampónu?

A také konzervační látka Methylisothiazolinone, která patří k jednomu z nejsilnějších kontaktních alergenů, má za následek zvýšený výskyt dermatitidy v populaci? Ano, sice může být použita v kosmetice, která se oplachuje, ale i tak zůstane na pokožce! Způsobuje alergické reakce (kůže, oči, plíce), je extrémně dráždivý k pokožce a může způsobit infarkt myokardu

Škoda, že skvělé látky, jako je Ecklonia Radiata Extract, čili australská mořská řasa, Aloe vera, arganový olej, které podporují zdraví vlasů, jsou smíchány se škodlivými složkami.

Kondicionér má obdobné složení s tím, že v něm nevyhovuje Behentrimonium methosulfate -  látka biologicky neodbouratelná a dlouhodobě toxikuje vodní říši. Při velmi častém a opakovaném používání této látky může dojít k poškození orgánů. Dále Bis-Aminopropyl Dimethicone, na bázi silikonu má snížené hodnocení možných rizikových faktorů z důvodu znečištění životního prostředí. Z důvodu tvoření nepropustného filmu může podporovat vznik zánětlivých reakcí v pokožce. Nepoužívá se v přírodní kosmetice.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv