Přeskočit na hlavní obsah

Čím hustší aloe, tím větší humus!

Lháři ti, co bulíkují lidem, že čím je hustší aloe vera gel, tím je lepší. Naopak. Hustota u aloe vera gelu se nastavuje podílem potravinářské gumy (na etiketě uvedeno jako Xanthan). I když je emulgátor Xanthan povolen i ve větší míře, není pro naše střeva ideální.


Vzhledem k tomu, že Čína chrlí Xanthan ve velkém, pravděpodobně bude používán i v Evropském potravinářském průmyslu. Jelikož mi z Číny chodí nabídky na různé věci, dorazila mi i nabídka od leadera v této oblasti, která zahrnovala mimo jiné i laboratorní rozbor nabízeného Xanthanu.

Podle níže uvedených údajů tato "gumová výplň" hojně využívaná v potravinách i v kosmetice, může obsahovat až 13% popele, 1,5% dusíku, 3 ppm (dílů na milion) arsenu, 5 ppm olova a 100 cfu/g (kolonií na gram) kvasinek a plísní.

Obzvlášť údaj zmiňující arsen a olovo mě dost zarazil. Jde o těžé toxické kovy. Přitom potravináskou gumou se vesele zahušťují právě aloe vera gely, které paradoxně mají proti těžkým kovům v těle působit. Alespoň tohle se snaží tvrdit dealeři a prodejci. Smutné.....

Tabulka s laboratorním rozborem Xanthanu


Item

Specification
Appearance
Cream-white
Cream-white
Particle Size
80 mesh
200 mesh
Loss on Drying
13%
13%
PH (1% KCL)
6.0-8.0
6.0-8.0
Viscosity (1% KCL,cps)
1200cps
1400cps
Acid resistance
This product and citric acid can be used together,function is not affected
Shearing Ratio
6.0
6.0
Ashes(%)
13
13
Pyruvis Acid (%)
1.5
1.5
V1:V2
1.02-1.45
1.02-1.45
Assay
91%-108%
91%-108%
Total Nitrogen
1.5%
1.5%
Heavy metal


Arsenic content
3ppm
3ppm
Lead content
5ppm
5ppm
Microbiology


Total Plate Count (cfu/g)
2000
2000
Yeast & Moulds(cfu/g)
100cfu/g
100cfu/g
Coliform
Negative/25g
Negative/25g
Staphylococcus
Negative/25g
Negative/25g
Salmonella
Negative/25g
Negative/25g






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv