Přeskočit na hlavní obsah

Colostrum - které je nejúčinnější? A jak ho vybrat?

Každý prodejce se u colostra pozastavuje hlavně nad tím, kdy proběhl jeho odběr. Ono ale toto zase tak důležité není. Hlavní roli totiž hraje zachování imunoglobulinů (IGG) po celou dobu výroby. Pokud se totiž během výroby "zlikvidují", nemá tobolka či tekutá forma téměř žádný účinek. Jak poznat, zda jsou imunolobuliny zachovány v živé formě? Na to je jednoduché měřítko - tzv. imunodifuze, kterou jde přítomnost imunoglobulinů v obsahu zjistit. Sami to pochopitelně nezvládnete, na to jsou specializované laboratoře.


Jak se tedy na trhu orientovat?

Ti, kteří se nebojí imunodifuze, nazvali lidově colostrum jako "živé colostrum" nebo ho označují jako Colostrum "s IGG 40 ve finální tobolce".

 

Co není podstatné?

Odběr v konkrétní hodině není podstatný, pokud se IGG nezachová i během výrobního procesu. Ani obsah více jak 200mg neznamená, že půjde o lepší colostrum. Podle toho, jak jsem zkoušela na svém okolí a mám zkušenosti u sebe, svého dítěte a několika stovek mých zákazníků, živé colostrum poznáte již do 30ti minut po polknutí.


Jak účinkuje živé colostrum Powerful Worker?

Osobně mám otestováno, že Powerful Power zabírá do 30ti minut na tyto potíže
  • horečka při úpalu dítěte - po pozření klesla ze 38,5 na normální
  • bolesti v krku po silném nachlazení - po polknutí ustoupily do 20ti minut, druhý den následovala silná rýma, nemoc se však nerozjela
  • kašel u dítěte - v kombinaci s medem rychle uklidňuje
  • bolest zubů po trhání - celodenní bolest nemusíte trpět, ani do sebe cpát umělé "tlumiče". Stačí si tobolku colostra zbnout a druhou rozdělat a postižené místo colostrem posypat / potřít.
  • rozjetá chřipka - v případě, že nešlo o preventivní podávání, zmírní následky, zkrátí dobu rekonvalescence minimálně o polovinu
  • kontakt s nemocným (virem) - pokud hned nasadíte colostrum, nemusíte se bát, že onemocníte

Tyto zkušenosti se mohou lišit u lidí, kteří mají oslabenou imunitu a měli by colostrum požívat preventivně a v případě problému zvýšit dávku. Já colostrum používám pouze jednorázově. U zvýšených dávek lze pozorovat silně žlutou moč i v případě dostatečného pitného režimu. Nejde o nic negativního, jenom se vyloučí z těla to, co se nevstřebá (především béčka).






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv