Přeskočit na hlavní obsah

Švýcaři laboratorním šetřením potvrdili, že nošení roušek je zdraví škodlivé!


Tak
a Švýcaři už potvrzují, co je nám nerouškařům  dávno jasné: masky, roušky a ústenky jsou ideálním prostředím pro množení bakterií a hub! Závěr: nošení je příšerné, nevhodné a zdraví škodlivé.
Zveřejněno 18. září 2020 společností StS, 15. září deníkem K-tipp..
Přináším překlad a odkaz na oficiální zdroje!

Laboratorní vyšetření používaných masek 
 
Prestižní spotřebitelský časopis K-Tipp (něco jako náš dTest) v polovině srpna shromáždil roušky od 20 dojíždějících na dvou místech v Curychu a chtěl je nechat vyšetřit v laboratoři. Redaktoři K-Tippu ale zpočátku nemohli najít laboratoř, která by roušky chtěla prozkoumat. Pro analýzu bakterií a hub bylo zapotřebí deset dotazů do švýcarských mikrobiologických laboratoří.
Důvod odmítnutí objednávky: Kvůli koronaviru je pro zaměstnance příliš nebezpečné analyzovat opotřebované roušky - navzdory speciálnímu ochrannému materiálu.
 
Nakonec ale jedna laboratoř souhlasila a objednávku otestovat tyto nošené roušky přijala.  
 
Výsledek: Laboratoř našla plísně a kvasinky na 15 z 20 (!) roušek.

Podle tamějšího Státního úřadu pro veřejné zdraví (BAG) mohou vdechované spóry plísní způsobit podráždění dýchacích cest a očí. Na 11 z 20 zkoumaných roušek bylo nalezeno více než 100 000 bakteriálních kolonií a na třech rouškách dokonce více než milion (!).

Pro srovnání:
dotykové obrazovky automatů na lístky a bankomatů jsou kontaminovány pouze 3 až 69 bakteriálními koloniemi. Pokud prsty zatáhnete za rouškuy, přivedete do tkáně více bakterií. Nikdy byste se roušek neměli dotýkat, pokud jste si předem neumyli ruce a měli byste je několikrát vyměnit za nové - radí K-tip.

Ukázka odhalila: Mnoho lidí nosilo svu roušku několik dní nebo týdnů. Hygienické předpisy pro roušky jsou v praxi nevhodné. Jak si máte umýt ruce pokaždé, když jedete hromadnou dopravou nebo jdete do obchodu nebo si obléknete novou pokaždé, když se dotknete roušky? Při jízdě autobusem nebo tramvají, kde není možné si umýt ruce, je v létě přirozeně teplé a vlhké prostředí, ve kterém se houby cítí obzvláště pohodlně.


Závěr: nošení masky je "příšerné", nevhodné a zdraví škodlivé.

 






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv