Přeskočit na hlavní obsah

Rakovina prsu a neplodnost

Rakovina prsu a neplodnost - dvě zásadní potíže spojované s užíváním ženských pohlavních hormonů. Skvělé vysvětlení od MUDr. Máslové, včetně výčtu dalších rizik a doporučení ke změně. Přečtěte si důkladně její sdělení.

„Včera jsem měla pacientku, jejíž příběh se podobá většině příběhů mých pacientek. Ve čtrnácti letech jí byla nasazena hormonální antikoncepce na nepravidelný cyklus. Párkrát nepravidelně zamenstruovala a bylo to diagnostikováno jako nepravidelný cyklus, na což dostala hormonální antikoncepci jako panna. Ve dvaatřiceti letech sebrala odvahu vysadit antikoncepci. A od té doby řeší neplodnost.
 Už by konečně mělo zaznít, že v České republice je extrémní nárůst karcinomu prsu. A pořád se opakuje, že se přesně neví, co karcinom prsu způsobuje. Ono to ale tak ve vzduchoprázdnu nevisí. Jedinou zemí, která prodělala takto extrémní růst a podařilo se jí to zase vrátit o patnáct procent zpátky, jsou USA. Od roku 2012 do roku 2014 tam opravdu zaznamenali patnáctiprocentní pokles ve výskytu rakoviny prsu. Jediné, co se tam změnilo, bylo, že byla zakázána hormonální substituce v klimakteriu, která je tu povolená. Nic jiného se v USA nezměnilo, hamburgery se jedí dál a obezita je tam snad ještě horší."







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv