Přeskočit na hlavní obsah

Potraviny pro šišinku - epifýzu

Šišinka je často je označována jako třetí oko. Tato malá žláza s vnitřní sekrecí se nachází v mozku a vylučuje a reguluje melatonin, což je hormon, který reguluje naše cirkadiánní rytmy (spánek-bdění) a některé pohlavní hormony. Její zvápenatí vede k narušení přirozených rytmů a hormonů.

Kalcifikace šišinky se objevuje u každého, ale ve zvýšené míře u lidí s nezdravou stravou. Problémem je, že dlouhodobé vystavení fluoridu a fosforu destabilizuje minerální rovnováhu vašeho těla. To způsobí, že vaše šišinka rychle vápenatí. Téměř polovina Američanů mají šišinku zvápenatěnou ve věku 18 let!

Nejlepší odpovědí je odstranit nezdravé potraviny a omezit vaši fluorid. Syrová, zdravá strava pomáhá odvápnit a podporovat šišinku. Zkuste těchto 5 potravin pro zdraví epifýzy.

1. Chlorella
Chlorella, a listová zelenina jsou skvělé potraviny plné vitaminů, minerálů a antioxidantů. Tyto a další na chlorofyl bohaté superpotraviny odstraňují kovové toxiny, které se hromadí v orgánech, zvyšují hladinu kyslíku, opravují poškozené tkáně a povzbuzují imunitní systém.. Odstranění těžkých kovů, okysličení a  zvýšení imunity může pomoci vašemu tělu zvrátit kalcifikaci šišinky.

  • Produkty s českou chlorellou sp

2. Jód
Fluorid z kohoutkové vody (v USA se voda fluorizuje) se usazuje do epifýzy. Lidské tělo nemá žádné využití pro fluorid, takže tělo ho izoluje do vápenatých plaků. Zvýšením příjmu jódu, budete snižovat účinek fluoridu ve všech svých orgánech. Jód můžete  získat z organických potravinových zdrojů jako je špenát, brokolice, chaluhy a ryby.

  • Produkty s přirozeným zdrojem jódu

3. Oreganový olej
Výzkum podporuje oreganový olej jako účinný nástroj proti mikrobům a jiným škodlivým organismům. Díky podpoře funkce imunitního systému, vaše tělo bude úspěšněji odstraňovat škodlivé organismy před tím, než mohou napadnout tkáň jepifýzy. To snižuje riziko kalcifikace žlázy.

  • Produkty s oregánovým olejem

4. Jablečný ocet
Jablečný ocet obsahuje kyselinu jablečnou. Tato chemická sloučenina dává octu jeho kyselou chuť a působí také jako odstraňovač kovů. Kyselina jablečná je dobře známá pro svou schopnost odstraňovat hliník z lidského těla.  Mezi další zdravotní přínosy patří rozpuštění ledvinových kamenů, zmírňování dny, snížení krevního tlaku a vyrovnávání hladiny glukózy.
Nejjednodušší způsob, jak užívat syrový jablečný ocet je smíchání šálku vody s 1-2 polévkovými lžícemi octa a surovým medem.

  • Produkty s jablečným octem

5. Řepa nebo řepné šťávy
Řepa je charakterizovaná tmavě červenou barvou obsahující bor. Tento prvek umožňuje harmonizovat příjem vápníku a odstranění kovů a dalších sloučenin, jako fluoridu. Řepa je také bohatá na vitamíny skupiny B, pomáhá udržet energii a zdraví buněk.

  • Produkty s řepovou šťávou

Chcete-li obnovit šišinku, musíte nejprve odstranit zdroje fluoridu a vyhnout se nezdravým potravinám, zejména sodě, limonádám a dalším syceným nápojům. Pokud nechcete změnit tuto část svého jídelníčku, nezískáte žádný užitek konzumací těchto pěti potravin. Ostatní potraviny, jako je koriandr, česnek, citronová šťáva a kokosový olej mohou též pomoci detoxikaci. Můžete též zvážit celkový tělesný detox, abyste snížili kyselost vašeho těla a dále čistili kovy a toxiny.

  • Produkty s šetrným detoxem jater, plic, ledvin a střev






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv