Přeskočit na hlavní obsah

Čisté střevo základ všeho

Minerály ovlivňují metabolismus, růst a tvorbu tkání a podílejí se třeba i na vedení nervových impulzů. Lidské tělo si minerály nedokáže vytvořit, musíme je tedy přijmout v potravě. Možná si říkáte, že stačí ohlídat dostatečný příjem v jídle a člověk má vyhráno. Jenže jsou tady ještě další věci, které musíme vzít v potaz.

Pití kofeinových nápojů zvyšuje vylučování železa, vápníku a draslíku močí. Kouření, hormonální antikoncepce, tuny rafinovaného cukru a bílého pečiva nás připravuje o dostatek vápníku, chrómu, zinku, selenu a snižuje se schopnost těla využívat fosfor i vápník a vstřebávat hořčík. 

Konzumace alkoholu narušuje vstřebávání vitamínů skupiny B a ničí vápník a hořčík. Život ve znečištěném prostředí zvyšuje potřebu vitamínu C, B, vápníku, hořčíku a zinku. Když k tomu přidáte občasné užívání analgetik nebo antibiotik, tak máte zaděláno na problém.
 
Než začnete s navyšováním minerálů, ať už úpravou jídelníčku nebo koupí doplňků, je fajn si ujasnit jednu zásadní věc. Pokud vám nefungují správně střeva, na vstřebávání živin můžete zapomenout. Zdravá střevní mikroflóra je základ.

Co to znamená v praxi? Mít čisté střevo a v něm správné prostředí, aby se množily správné bakterie.  s šetrnou, avšak důkladnou očistou klků pomůže střevu Euniké Silver. Vybudovat si kvalitní střevní mikroflóru už bude jen a jen na vás konzumací vhodných potravin.

Pravidelně si dejte nějaká probiotika (kvalitní zakysané mléčné výrobky, kysané zelí…..) a jezte dostatek ovoce a zeleniny. Omezte cukr, bílou mouku, kávu, průmyslově zpracované potraviny - to je prostě základ. Bakterií, které se podílejí na trávení a které jsou tak důležité i pro naši imunitu máme v těle cca 3 kg. Bez nich jde do háje nejen sportovní výkon, ale i zdraví. Takže je potřeba se o ně řádně starat.

 







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv