Přeskočit na hlavní obsah

Návod, jak zlepšit paměť

Zlepšení paměti, zvýšení bdělosti a snížení mentální únavy, a to vše přirozeně? Ano, jde to. A je dokonce víc možností.

Studie Singapurské univerzity zjistila u pravidelných konzumentů čaje o polovinu nižší výskyt neurodegenerativních onemocnění, u jedinců s genetickou predispozicí k Alzheimerově demenci to bylo dokonce snížení o 86 procent. Přitom rozhodující nebyl druh čaje (prospíval matcha, zelený i černý), zásadní bylo připravovat čaj z lístků namísto používání pytlíkových čajů a pít jej pravidelně.  

Dr. Axe, který o studii referuje, dokonce dovoluje ochucení čaje přiměřeným množstvím syrového lokálního medu a nepasterovaného plnotučného kravského mléka anebo mandlového mléka a kokosového mléka. Co nedoporučuje, jsou běžné komerční medy – často pančované směsi a také různé komerčně prodávané bezmléčné smetany, které udržují rostlinný tuk pohromadě s vodou pomocí koktejlu přidaných látek. Lepší je však pít jen neslazené čaje. Slazení nápojů je zlozvyk, který zbytečně zvyšuje naši potřebu sladké chuti. 

A pokud budete tvrdit, že čaj nepijete, protože vám nechutná, je tu i jiné řešení v podobě doplňku stravy Euniké Prederozim

Prederozim je přírodní produkt, nedráždí, bezpečný, napomáhá zlepšení mozkových funkcí již po prvním dni podání. Je vhodný hlavně pro lidi s psychickou zátěží (studenti, manažeři, programátoři) a také pro seniory.







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv