Přeskočit na hlavní obsah

Antibiotika neúčinkují, bereme jich moc

Kolem roku 2050 přestanou účinkovat antibiotika. Takový je výhled českých vědců, kteří s obavami sledují rostoucí počty lidem předepisovaných antibiotických léků. To vede k situaci, že si čím dál víc druhů bakterií získává proti antibiotikům odolnost, takzvanou rezistenci. Řadu infekcí tak již antibiotiky nelze vůbec léčit.

Například na „nemocniční“ infekce jako zápaly plic, infekce střev nebo infekce močového traktu už většina antibiotik vůbec nezabírá. Právě končící sezona respiračních onemocnění, typicky trvající od podzimu do jara, toho je důkazem. Antibiotik se předepisovalo opět více než v předcovidových letech navzdory faktu, že většina respiračních chorob je virového původu, a tudíž na ně antibiotika vůbec neúčinkují.

Na tento stav jsem už upozorňovala před pár lety, hlásám všude, kde to jde, doporučuji místo ATB nasadit alternativní postupy.... ale je to jako do dubu. Bohužel nikdo to nechce slyšet a nebo si myslí, že se ho to netýká

Já osobně jsem v naprosté pohodě, protože antibiotika jsem měla v životě jednou a od té doby uplynulo 40 let. Takže pokud někdo tvrdí, že to bez nich nejde, musím se smát. Jde, ale chce to převzít kompletně zodpovědnost za své zdraví a také na tom pracovat, ne jenom čekat na zázrak.A hlavně - nemocí se nebát, tak jako nemocných a když už vás něco skolí, tak nemoc přivítat, prožít a pak se s ní hezky rozloučit. Ne, nejsem blázen, jde jen o psychickou pomůcku, pokud někdo má strach, že by umřel.

Pokud udeří bakteriální infekce, tak míst antibiotik si raději dejte koňské dávky Euniké Pink Grape. Na ten si bakterie rezistenci nedokáží vytvořit, protože jde o podporu imunity, která si je dokáže zpacifikovat sama.







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv