Přeskočit na hlavní obsah

Za neplodností ženy mohou stát chemikálie

Ženy s vyššími hladinami takzvaných věčných chemikálií v krvi mají o 40 procent nižší šanci otěhotnět do jednoho roku od prvního pokusu o početí potomka. Vyplývá to z první známé studie o vlivu perfluorovaných a polyfluorovaných látek (PFAS) na plodnost žen, o kterém napsal list The Guardian.


PFAS se používají k výrobě povrchů, které mají odolávat vlhkosti, mastnotě nebo zašpinění, jako jsou rozšířené materiály Gore-Tex, teflon nebo kosmetické produkty. Když se skrze vodu nebo jídlo dostanou do krevního oběhu, zůstávají v organismu natrvalo. Podle expertů mohou způsobovat rakovinu, onemocnění jater, poruchy imunitního systému nebo pokles plodnosti u mužů. Perfluorovaným sloučeninám se přezdívá „věčné chemikálie“, protože se v přírodě v podstatě nerozkládají nebo se rozkládají jen velmi pomalu.

Tyto látky byly nalezeny téměř u všech lidí, kteří na ně byli testováni. Ve Spojených státech je jimi podle odhadů kontaminováno 99 procent lidí. Jediný způsob, jak se můžeme zcela vyhnout, abychom byli vystaveni těmto látkám, je zcela je zakázat.

Věčné chemikálie ovlivňují zdraví matky i dítěte, mohou mít vliv například na preeklampsii a opožděný neurologický vývoj. Mnoho PFAS bylo zjištěno v pupečníkové krvi, placentě a mateřském mléce.

Chemikálie lze z těla odstranit

Pokud spadáte do kategorie "neplodných žen" nebo se Vám stále nedaří otěhotnět, řešení mám. U každého případu totiž začínám pracovat nejprve na fázi čištění - tedy zbavení těla toxinů a balastu, který by mohl přirozené procesy blokovat. Zde pracuji s kombinací Euniké Silver a Deparim.

 

Následně nasazuji 3-měsíční kúru Euniké for Woman, která nastaví regenerační procesy a hormonální rovnováhu. Zpravidla 5.-6. měsíc je žena připravena otěhotnět a také se vždy zadaří :-)






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv