Přeskočit na hlavní obsah

Euniké Yellow pod drobnohledem

https://www.prozdravi.cz/eunike-yellow-60-tobolek.html?d=648
Euniké Yellow jsem nasadila své dcerce, když se jí blížily 3. narozeniny. Začal se jí dělat na stehýnku ekzém, kvůli kterému jsme do toho šly. Za 3 měsíce bylo po všem a od té doby užívá pravidelně. Nyní dceři bude 9 a tak mohu coby matka skutečně doporučit. Yellow nám pomohlo překonat všechny nemoci levou zadní a sehrálo ve vývoji dítěte velmi důležitou funkci. Seznamte se s českým doplňkem stravy speciálně vyvinutým pro děti, kde nesmí chybět ani česká sladkovodní řasa Chlorella sp., kmen pěstovaný pod dohledem mikrobiologů v Třeboni.



Euniké Yellow - pro zdravý a optimální tělesný a duševní vývoj dítěte

Čistě přírodní produkt. Vyrobeno pod farmaceutickým dohledem

Euniké Yellow pro děti obsahuje komplex vitamínů obohacený sladkovodní řasou chlorela. Složení je sestaveno speciálně pro děti s ohledem na zajištění důležitých živin pro jejich správný duševní a tělesný vývoj. Chlorela je přírodním zdrojem velkého počtu vitamínů a minerálů nezbytných pro optimální růst (minerály, vitamíny, aminokyseliny, vláknina, chlorofyl) a zároveň má společně s některými vitamíny obsaženými v přípravku i antioxidační funkci.
Přispívá tak k ochraně dětského organismu před účinky škodlivých volných radikálů a napomáhá jejich vyloučení z těla.
Přípravek je vhodný zejména při větším zatížení dětského organismu, v období zvýšeného výskytu chřipek a nachlazení, ale i jako každodenní zdroj vitamínů důležitých pro fyziologický růst a vývoj dětí.


Účinky a účel použití:

  •  příznivě působí na imunitní systém
  • napomáhá správnému vývoji a růstu dítěte
  • přispívá ke správné činnosti nervového systému
  • chrání organismus před škodlivými vlivy volných radikálů
  • doplňuje základní vitamíny při jejich nedostatku
     
Yellow je určen pro:
  • mladé lidi v období růstu a dospívání
  • sportovce, při zvýšené tělesné zátěži
  • studenty, při nadměrné psychické zátěži
  • pro děti se špatnou koncentrací a nervozitou (hyperaktivita)
Vitamíny, které Yellow obsahuje a jsou v přírodní formě, tedy nejsou syntetické
Vitamíny jsou esenciální látky, které spolu s bílkovinami, sacharidy a tuky patří k základním složkám lidské potravy. Většinu z nich si lidský organismus nedokáže sám vyrobit, musejí být tudíž
přijímány v potravě nebo formou potravinových doplňků. Vitamíny se dělí do dvou skupin – rozpustné v tucích a rozpustné ve vodě. Rozpustné v tucích se v těle ukládají do zásoby a vydrží delší dobu. Jde o vitamín E, D, K, A. Vitamíny rozpustné ve vodě se v organismu neukládají do zásoby, přebytek se vyloučí močí a musí se tedy pravidelně doplňovat. Jsou to vitamín C, vitamíny B-komplexu, kyselina pantotenová, kyselina listová. Vitamíny jsou nutné pro růst a vitalitu našich dětí.
Vitamín C je vynikající antioxidant, který chrání organismus před volnými radikály. Plní v těle ochrannou funkci – aktivně útočí proti virům a bakteriím.

Význam vitamínů řady B
  • Vitamín B1 – úloha vitamínu B1 spočívá v proměně glukózy na energii nebo tuk. Podporuje činnost srdce, zlepšuje činnost nervů (duševní svěžest), hojení ran, trávení a chuť. Nedostatek způsobuje: unavenost, nechutenství a podrážděnost.
  • Vitamín B2 – hraje životně důležitou funkci při tvorbě hormonu štítné žlázy. Podporuje tvorbu imunitních buněk potřebných k boji s infekcí. Je velmi cenný při léčbě kožních nemocí. Jeho nedostatkem vznikají poruchy kůže a sliznice (zejména rtů a jazyka), záněty.
  • Vitamín B3 – má velký význam pro metabolismus tuků, cukrů a bílkovin, krevní oběh, látkovou výměnu v mozku, stav nálady, spánek, činnost srdce, svalstvo, vazivovou tkáň, činnost žaludku a střev. Prvními příznaky nedostatku jsou psychologické projevy v podobě depresivních nálad – bojácnost, nestálost, přecitlivělost, obavy, duševní zmatenost, vznětlivost, nervozita.
  • Vitamín B5 – bez kyseliny pantotenové nemůže docházet k žádným procesům v buňkách. Podporuje využití a odbourávání tuků, obranu proti stresům a zásobuje nervy důležitými živinami, zlepšuje schopnost koncentrace a prokrvování končetin. Podporuje produkci energie. Při nedostatku se projevují různé alergie, infekce horních cest dýchacích, bolest hlavy, svalové křeče, nadýmání a zácpy.
  • Vitamín B6 – vykonává více než sto různých reakcí nesčetněkrát denně, především účinkuje jako koenzym – urychluje chemické reakce v buňkách. Vitamín B6 je důležitý pro udržení správné hladiny hořčíku v krvi a ve tkáních. Nedostatek pyridoxinu způsobuje také neschopnost koncentrace, extrémní nervozitu, nedostatečné zužitkování bílkovin, bolavé rty, ústa a jazyk, bolest hlavy, nevolnost. Nedostatek u dětí způsobuje křeče a degenerativní změny CNS.
Kyselina listová – podílí se na všech růstových a vývojových procesech v organismu. Kyselina listová je také důležitá pro správný vývoj a optimální funkci nervového systému.

Dávkování:
Klasické dávkování jsou dvě tobolky denně, zapít dostatečným množstvím tekutiny. Vždy po jídle a nejlépe po snídani a po obědě. U mladších dětí od 3 do 6 ti let stačí tobolka denně.

Určitě nedoporučuji obsah vysypávat, protože pachuť chlorelly je nepříjemná a potřebujeme, aby látky pracovaly havně ve střevě. Když se moje díte ve 3 letech naučilo polknout tobolku, naučíte to i své. Jak? Vzala jsem tobolku a řekla dceři, že uděláme kouzlo. Dívala se, jak dávám do pusy, udělám čárymáry fuk a tobolka je pryč. Chtěla to zkusit také a hned se zadařilo. Pokud dítěti předem sdělíte, že je tobolka moc velká a nezvládne to, tak si ho sami programujete a vedete k tomu, že to fakt nedá.

Pokud máte nějaké otázky k doplňku stravy pro děti Euniké Yellow, doporučuji pročíst si tento článek


Aktivní látky mg / 1 tobolku % DDD
Beta karoten 0,50 -
Vitamin C 30,00 38
Vitamin B1 0,70 64
Vitamin B2 0,80 57
Vitamin B3 9,00 56
Vitamin B5 3,00 50
Vitamin B6 1,00 71
Kyselina listová (B11) 0,10 50
Vitamin E 5,00 42
Chlorela SP (Chlorella sp.) 25,00 -







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv