Přeskočit na hlavní obsah

Euniké Yellow - česká třeboňská chlorella s vitamíny, upravené speciálně pro děti

V praxi s dětmi velmi ráda pracuji s českou chlorellou, kterou výrobce Queen Euniké namíchal do produktu Euniké Yellow. V Yellow je snížená gramáž třeboňské Chlorella SP (dětem se vyšší dávky nedoporučují) a obsahuje navíc další velmi potřebné látky, které děti každý den pro správné fungování potřebují - vitaminy B1, B2, B3, B5, B6, E, kyselina listová. Jelikož se mi právě na tento produkt poslední dobou hromadí spousty dotazů, zveřejňuji, co vás zajímá.



Jaké je dávkování pro tříleté a pětileté dítě, které často trpí na záněty dýchacích cest, středního ucha apod.?

Do 6ti let je dávkování 1 tobolka denně, nejlépe ráno, vždy ale po jídle a je nutný dostatečný pitný režim. Od 6ti let pak 1-1-0. Zhruba do 15ti let je Yellow dostačující. Pak by se mělo přejít na verzi pro dospělé, ale ve sníženém dávkování, pokud chceme v s chlorellou pokračovat. Pro dívky a ženy je určen Euniké Red, pro chlapce  muže Euniké Blue. U dítěte, které má již zdravotní problémy ešené antibiotiky, bych jiý ATB nepodala a kombinovala Yellow s Euniké Pink Grape, dokud problémy postupně nevymizí. Ostatně toto v praxi zažívám docela často.
Určitě dítěti nepodávejte chlorellu s betaglukany ve formě Euniké Green. Green je nejsilnější kombinací. Tu dítěti podáváme pouze pokud jeho organismus je natolik zničen, že je závislé na lécích na alergiii, kortikoidech či trpí trvalým astma. Zde Green dokáže tyto léky zcela nahradit a nepoškozuje orgány, jako léky.

Je možné tobolky vyprázdnit, tak aby je mohlo užívat i dítě, které ještě nedokáže spolknout tobolku celou?

Lze je vyprázdnit, ale postrádá to smysl účinku dezintegrované chlorelly. Její maximální účinky dokáže organismus naplno využít až přímo ve střevech. Suroviny jsou zpracovány ve sterilním prostředí a i v tobolce si zachovávají maximální biologickou aktivitu. Děti však i ve věku 3 let dokáží polknout tobolku. Navíc obsah je velmi hořký, pro děti tedy nepříjemný. Zkuste tedy dítě naučit polknout tobolku co nejdříve, ušetříte si s tím mnoho starostí. Má dcera Yellow konzumuje od 3 let. V této době, kdy sepisuji článek, jí je 8. Po celou dobu pouze polyká, obsah tedy nevysypáváme.


Jak je možné, že dávkování je pouze 2 tobolky denně, když ostatní produkty asijské chlorelly mají dávkování cca 20 tablet denně?

Asijská distribuce má dva zásadní rozdíly - ve většině případů nemá správně dezintegrovanou chlorellu, protože tuto metodu zpracování neumí, surovinu má dost často kontaminovánu (stále jsou různé druhy z dovozu stahovány kontrolními orgány z trhu viz. ZDE) a při zpracování používá nejlevnější metodu silného zapékání či chemická pojiva. V sypké formě je zase chlorella náchylná chytat vlhkost a plísně.  Proto pokud chlorella prošla nesprávným procesem dezintegrace v rámci pěstování a sušení, je pro organismus nepodstatná a funguje jen na úrovni vlákniny. Její další potenciál již organismus nedokáže využít. Aby tedy alespoň něco dovážená chlorella  udělala, musí být abnormálně zvýšeno dávkování, což zase ale kvůli nešetrnému zpracování zatěžuje trávící soustavu. Navíc v této formě není správně odkontrolováno množství účinkující suroviny a děti ani tak vysoké dávky nemohou. U produktů Queen Euniké byla použita při zpracování mikronizace, která zvyšuje biologickou dostupnost surovin a nezatěžuje trávící soustavu. Více o mikronizaci ve videopříspěvku.


Je možné, aby dítě ve věku 3 a 5 let užívalo tento přípravek dlouhodobě? Jaká by měla být minimální doba užívání, tak aby došlo ke zlepšení imunity?

Česká řasa je určena především k dlouhodobému užívání, u dětí tedy verze Yellow. Zbavuje organismu škodlivých látek, udržuje správnou střevní miklofloru v kombinaci se správnou vyváženou stravou a doplňuje všechny důležité stopové prvky a minerály.  K rychlejšímu posílení imunity pak slouží Powerful Worker.
Je ale potřeba se s produkty naučit správně pracovat, aby se skutečně výsledek dostavil. Proto pokud potřebujete konkrétní řešení, kontaktujte mě. Jak jsem se zmínila již výše, má dcera řasu v tomto okamžiku konzumuje denně již pátý rok. Výsledky jsou ohromující, jak její organismus umí odolávat nemocem a jak jak se s nimi, pokud ještě bacil nezná, rychle vypořádá. Z pohledu matky  jsem za Euniké Yellow velmi ráda, že na trhu je!
Pokud imunitu zrovna nenaruší očkování, tak Yellow je znát již po třech měsících užívání. Dětem se teprve buduje imunita, takže když se pak organismus setká s něčím, co ještě nezná, tak nemoc vypukne. Je však v mírnější formě, rychleji odezní a napříště už ji imunita zpacifikuje levou zadní.
Zde je příklad chřipky, se kterou se dítě setkalo v sedmi letech poprvé a po 4 dnech bylo po všem. Asi o 10 měsíců později se RNA virus opět pokoušel zazlobit, ale již na něj imunita znala způsob, jak ho zpacifikovat co nejrychleji. Dítě se vrátilo ze školy unavené, v noci vylétla teplota ke 40tce (v žádném případě nesrážíme), bolesti celého těla a druhý den bylo po všem.

Na závěr malá poznámka pro všechny starostlivé maminky: Nemoci vítejte, pomáhejte jim jejich průběh, nebrzděte je léky či nějakými chemiemi z lékárny. Imunita se pak nechová přirozeně, její učenlivost se brzdí a postupně se problémy spíše nabalují, než ubývají. Pamatujte, že horečka není nemoc a pokud dítě skolí silnější bacil, přejte si, aby vylítla co nejvýše a zahubila ho. Děti nemocné být musí, jedně tak se jejich imunita buduje. Aneb co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš.
Osobně to mohu potvrdit. Moji imunitu také moje maminka neničila. Udělejte to i pro své děti, jejich zdraví pak jen pokvete. Očkujte,jen když musíte - i to má vliv na imunitu. Čím víc očkování na běžné nemoci, tím hůře se imunita učí bojovat sama.






Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv