Naměřili vám vysoký cholesterol? Pokud ano, máte jen výsledek celkové
hodnoty, chtějte vědět především konkrétní čísla HDL a LDL. V případě,
že máte vyšší LDL a ten celkový ukazuje hodnotu kolem 8, neděste se.
Jste pouze mimo tabulkovou hodnotu. Celosvětově jsou totiž
hodnoty zcela mimo mísu a i když se vědci snaží tohle změnit, tak
farmaceutický průmysl o tom nechce slyšet. Víte, kolik lidí najednou by
pak přestalo odebírat léky na snížení cholesterolu?
Ke
snížení cholesterolu spolehlivě pomáhají potraviny s nenasycenými tuky,
jako jsou oleje, oříšky, ryby. Co se týká kvalitních olejů, tak vždy je
to především o poctivosti výrobce. Už jsme se v praxi setkali s
případem, kdy žena měla opravdu vysoký cholesterol (LDL) a přitom v
jejím jídelníčku se vyskytovaly samé zdravé tuky. Výsledkem bylo
zjištění, že údajné kvalitní olivové oleje totiž byly výrobcem ředěny
jinými, dokonce i palmovým. Také margaríny jsme jí zakázaly, protože ty
jsou oět jen příčinou zvyšování cholesterolu.
Cholesterol se
zvyšuje u lidí, kteří konzujmují příliš cukrů (a narušují si tím stěny krevního řečiště, které se pak cholesterolové pláty snaží opravovat a díky tomu se v krvi cholesterol zvyšuje) a také stresem, proto je nejprve potřeba najít příčinu, než nasazovat pilulku, která je nositelem dalších nežádoucích
účinků. Do klidu se lze dát cvičením, relaxační hudbou, procházkami a
jinými tělu přirozenými činnostmi a hlavně úpravou stravovacích návyků.
Nebojte se živočišných tuků
Na
smažení je nejlepší sádlo, na chleba máslo. Tohle pravidlo funguje po
stalení a konečně se to i oficiálně dostává do povědomí lidí a
výživových poradců. Lidé, kteří se od mala tímto pravidlem řídí,
problémy s cholesterolem nemají. Vše je to jen o výrobním procesu
zpracování tuků. Tam dochází ke změnám. U másla a sádla nikoliv.
Konzumaci ořechů a ryb doporučujeme, ale u ryb se více zaměřte na ty
naše sladkovodní (kapr, pstruh, cejn, štika..). V mořských rybách se čím
dál víc objevují stopy po plastech, které se z oceánů dostávají do
potravního řetězce.
Konzumace ořechů se zase nesmí přehánět - je
potřeba je nemlít, ale nechat řádně rozkousat v ústech, aby se pro
žaludek předpřipravily kyselinami ze slin. Opět praxe ukázala, že
nadměrná konzumace ořechů, obzvlášť v rozemletém stavu, dráždí jícen i
žaludek, vytvoří se malé mikrotrhlinky a následuje diagnoza "reflux
žaludku", "reflux jícnu", pálení žáhy a pod. Takový případ je popsán ve článku Žena 35 let, zánět jícnu nebo reflux? Vyřešeno rychle pouze úpravou stravy!
Navíc žaludek na větší
množství musí opět vyvinout vyšší poměr kyselin a dráždí se. Stačí
vysadit a nechat řádně zahojit a pak konzumaci provádět jen velmi
opatrně. Hojení a řešení problému s žaludkem a jícnem trvá několik
měsíců. Tyto problémy jsme zaznamenali především u lidí, co se až moc
snaží řešit zdravou stravu, u makrobiotiků a veganů.
Pokud jste kandidáty na úpravu cholesterolu v krvi, pak si přečtěte téma Jak zkrotit vysoký cholesterol bez léku - článek obsahuje video s odborným pohlede.
Sérum proti celulitidě s jasným účinkem
-
Doporučujeme vám seznámit se s jedinečným sérem. Dynamické zeštíhlující
kolagenové kolagenové sérum je kosmetický přípravek navržen proti
celulitidě, est...