Přeskočit na hlavní obsah

Oficiální léčba Covidu x moje alternativní cesta

Postup této léčby najdete v dokumentu na Ministerstvu zdravotnictví. Rozebereme si to po jednotlivých medikamentech, kdy se zaměřím na to, proč bych tuhle cestu já osobně u mého organismu rozhodně nevolila.

Farmakoterapie je převážně symptomatická, může zahrnovat:




  • antitusika a mukolytika / expektorancia, event. bronchodilatancia

    Je to směs chemie, která v každém případě brání organismu v přirozeném vykašlávání. Místo těchto nesmyslů já volím vždy alternativní postup, viz. téma Kašel

  • analgetika

    Slouží k tlumení bolesti. Chápu, že někdy se stav dostane do nepříjemného, bolestivého, ale z mého pohledu je velmi špatně bolest tlumit, protože tím zároveň bráníme i řešení zánětu v těle, který se organismus snaží vyřešit. O to víc se léčba zbytečně protahuje a komplikuje. Zde bych volila jiné metody, jak odbourat bolest  v závislosti na problému Většinou totiž stačí psychická podpora, víc pít, dýchat čerstvý vzduch a mít kolem sebe příjemné lidi a prostředí.
  • anxiolytika a hypnotika

    Chemicky potlačovat úzkost, psychickou tenzi a napětí, strach nebo snižovat bdělost a opět házet klacky přirozeným obranyschopnostem organismu považuji jen za berličku, kdy už si doktoři se sténajícím pacientem skutečně neví rady a je to spíš pro jejich klid než pacientův.
    Tyto stavy lze hodně rychle zklidnit dýcháním, klidným hlasem, objetím a nebo přírodními antidepresivy.
  • Kortikoidy v prevenci fibroproliferativního postižení plic po covidové pneumonii či ARDS se v indikovaných případech podávají, zpravidla Prednison v dávce 0,5mg/kg hmotnosti, nejvýše po 3 měsíce. Prospěšné může být přechodné užívání kortikoidů inhalačně (beclometason, budesonid).

    No, tak co neudělá nemoc, to dobijeme kortikoidy. Lidé s postižením plic už takhle nemají žádné řasinky a pokud jim nějaké zbyly, tak kortikoidy je spolehlivě dobijí. O nežádoucích účincích ani nemluvě.
  • Antikoagulační léčba se po propuštění z nemocnice standardně nepodává. U nemocných ve vysokém riziku tromboembolismu se pokračuje v aplikaci nízkomolekulárního heparinu (LMWH) po dobu 2-6 týdnů po dimisi. Riziko je možné posuzovat např. podle skóre IMPROVE-VTE (LMWH) nutno ponechat nemocným se skóre ≥ 4 body; nebo ≥2 body při současné elevaci D-dimerů), případně na základě individuálního posouzení stavu (trombóza či embolie v anamnéze, známý trombofilní stav, obezita, aktivní onkologické onemocnění, trvající infekce, imobilizace) v kontextu rizika krvácení. Pokračuje také chronická antikoagulační léčba a léčba po plicní embolii či jiné trombotické komplikaci vzniklé během covidu-19.

    Čím dál častěji se potkávám s lidmi, kteří si musí ředit krev a to nic neprodělali. Poue se nechali proti údajnému covidu naočkovat. Od té doby se jim rozjely problémy takové, že to skončilo u píchání injekcí do břicha. Ředit krev umí řešit i zázvor. Otázkou je, proč se naše lékařství nesnaží řešit příčinu, ale jen následek. Krev lze upravovat stravou, pitným režimem.
  • v případě bakteriální superinfekce se předepisují adekvátní antibiotika

    Nechápu, proč covid, který je prezentován jako virové onemocnění, sklouzne k bakteriálnímu. Ledaže by to bylo vše jinak a tímto se vlastně zdravotnictví usvědčuje, že nejde o žádný vir, ale o následky silné a dlouhodobé rezistence na antibiotika, která se nyní ve velkém ukázala v souvislosti s pokusy v čínských laboratořích vedené Američany. Ostatně o superbakteriích jsme byli varování už několik desítek let předem. A jak se to má s antibiotiky jsem psala několikrát, viz např. Zobete antibiotika? Umřete! Takže co nedobil covid, to zvládne následná léčba.
  • podávání vitamínů a potravinových doplňků má převážně charakter placeba. Důležitá je kvalitní výživa (někdy včetně definované výživy ve formě sippingu), protože nemocní s těžkým průběhem covid-19 trpí nechutenstvím s hubnutím a úbytkem svalové hmoty.

    Tohle napsalo naše české zdravotnictví. V tom případě děkuji všem placebům, neboť díky nim mám kolem sebe samé zdravé lidi :-D Aneb právě vitamíny a doplňky stravy já už víc jak 15 let řeším všechny problémy. 

A jak bych řešila COVID jsem už psala. A tyto metody se osvědčily i v praxi. Ostatně žiju já, žijí moji klientu, žijí jejich příbuzní. A NIKDO, koho jsem řešila přirozenou cestou, neumřel a nemá žádné další zdravotní komplikace!







Nebezpečné potraviny a doplňky

Nežádoucí účinky léčiv