Správné stravování bychom měli začít brát smrtelně vážně. Cévní mozková příhoda či lidově mrtvice je spolu s infarktem nejčastější příčinou úmrtí v České republice. Celosvětově pak za jeden jediný rok postihne na 15 milionů lidí.
Mezi ty nejrozšířenější příčiny vzniku cévní mozkové příhody patří vysoký krevní tlak, nejrůznější onemocnění srdce, zvýšená hladina cholesterolu v krvi nebo diabetes. Tyto rizikové faktory je však možné do jisté míry ovlivnit.
Vše je řešitelné stravou. A to bez jakýchkoliv speciálních diet! Úplně stačí jíst skutečné potraviny. Ty jsou základem prevence i terapie běžných chronických onemocnění. Základním problémem oněch faktorů je totiž chronický zánět v těle, který zvyšuje riziko vzniku nadváhy, cukrovky 2. typu, hypertenze i nemocí srdce a cév.
Vedle stravy ještě zásadně prospívá pohyb a pobyt v přírodě. Třeba i jen procházka v lese prokazatelně snižuje stres a tím i krevní tlak.
Změnu stravování je dobré podpořit nejprve úklidem v organismu a jeho regenerativním restartem. Vyčistíte klky (střevo), filtry (játra, plíce, ledviny), zbavíte organismus rezudií (zbytků) léků a dáte tělu pořádnou dávku živin, aby mělo na čem stavět. A tohle vše pak průběžně udržujete tím, že jíte skutečné potraviny, které neprošly vysokou průmyslovou úpravou. Za tři měsíce už pocítíte velké změny a život se zase bude vracet do těch správných kolejí.